Visjaunākā prognoze par laiku Līgo un Jāņos

Pieejamas jaunākās prognozes laika apstākļiem vasaras Saulgriežos. Diemžēl, nekā patīkama - laiks būs vēss un arī bez lietus diezin vai varēs iztikt.

Intensīvākās lietusgāzes gaidāmas tieši Jāņu dienā – 24. jūnijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Intensīvākās lietusgāzes gaidāmas tieši Jāņu dienā – 24. jūnijā.

Klāt dienas, kad nakts ir visīsākā, bet diena – visgarākā. Astronomiskā vasara šogad sāksies 21. jūnijā dienas vidū plkst. 13:51. Savukārt meteroloģiskā vasara šogad sākās agri – jau maija vidū, tomēr šobrīd gaisa temperatūra mūsu reģionā ir zema – Latvijā iepriekšējās dienās diennakts vidējā gaisa temperatūra bija pat 5-8 grādus zem normas.

Brīvdienās pirms svētkiem un svētku dienās Latvijā būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas - mūsu reģionā valdīs ciklonu darbība un vēsas gaisa masas. Naktīs līs mazāk, bet dienas laikā veidosies gubu – lietus mākoņi, kas nesīs īslaicīgu lietu, intensīvākās lietusgāzes gaidāmas tieši Jāņu dienā – 24. jūnijā.  Arī Līgo dienā daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, lietus mākoņi Latvijas teritoriju vēl pavisam nepametīs arī vakarā un nakts sākumā, lielāka lietus varbūtība tad ir Latvijas austrumu rajonos. No rīta Kurzemi jau sasniegs jauna lietus mākoņu zona no rietumiem. Tātad, kā jau tas ir visbiežāk, nelīs visā Latvijā, bet atsevišķos rajonos, nav gaidāms arī ilgstošs lietus visas nakts garumā.

Vēji šajā dienās nebūs stipri, ja arī rietumu puses vējš Līgo dienā brāzmās sasniegs 15 m/s, tad vakarpusē tas pierims un nakts laikā gaidāms lēns vējš.

Reklāma
Reklāma

Bet gaisa temperatūra nebūs augsta – gan Līgo dienā, gan arī Jāņu dienā gaiss iesils tikai līdz +14...+19 grādiem, bet Jāņu naktī gaiss atdzisīs līdz pat +6...+11 grādiem, šādas ir Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.