Vasaras tomātu zupa jeb gaspačo

Šo zupu var droši ēst cukura diabēta pacienti. Vasaras tomātu zupas recepti cukura diabēta pacientiem izstrādāja uztura speciāliste Liene Sondore.

Tieši tā - gaspačo var ēst arī cukura diabēta slimnieki

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tieši tā - gaspačo var ēst arī cukura diabēta slimnieki

 

4porcijas. Pagatavošanas laiks~ 1,5h

Vienā porcijā: OBV- 5; T-8 ;OGĻH- 20; Kcal- 172; MV-1,6

 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1,5 kg tomātu

1 liels gurķis

3 ķiploku daiviņas

5 seleriju kāti

1 sarkanais sīpols

1 sarkanā paprika

4 ēdamkarotes olīveļļas

Reklāma
Reklāma

1 citrons (ja nepieciešams pievienot sulu pēc garšas)

sāls, svaigi malti melnie pipari

Balzamiko, tabasco mērces

Pasniegšanai: buntīte svaiga bazilika

 

Pagatavošanas gaita:

1. Tomātus blanšē, novelk miziņas. ~ 500 g tomātus sagriež mazos gabaliņos, pārējos sablendē.

2. Gurķi, selerijas kātus, papriku sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu notīra, smalki sagriež, ķiploku daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedni.

3. Pēc izvēles pasniedz pārkaisītu ar svaigu baziliku.

 

Sastāvdaļas