Līgo un Jāņi - vēsi un lietaini

Gan pirmssvētku nedēļā, gan arī svētkos Latvijā pieturēsies vēss laiks, bieži līs, tik cilvēku ausīm nepatīkamas prognozes izsaka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrs.

Diemžēl, izskatās, ka vasaras saulgrieži būs auksti un slapji. Foto iesūtīja portāla lasītāja Ilze Vēze.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Diemžēl, izskatās, ka vasaras saulgrieži būs auksti un slapji. Foto iesūtīja portāla lasītāja Ilze Vēze.

 

Gan šajā nedēļā, gan arī svētku dienās - 23. un 24. jūnijā laika apstākļus visā Eiropas ziemeļaustrumu reģionā noteiks ciklonu darbība, atsevišķos gadījumos ciklonu veidošanās notiks pat virs Baltijas jūras un Latvijas. Siltās un karstās gaisa masas atradīsies tālu Eiropas dienvidos, Vidusjūras un Melnās jūras reģionos, valdošie rietumu un ziemeļu puses vēji tām neļaus plūst tālāk uz ziemeļiem.

 

Līdz ar to bieži šajā periodā Latvijā debesis aizklās mākoņi, līs, pastiprināsies arī rietumu, ziemeļrietumu puses vēji, brāzmās sasniedzot 15-18 m/s. Bet gaisa temperatūra būs salīdzinoši zema. Ļoti vēsa vēl ir gaidāma nakts uz trešdienu, kad, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš Latvijas austrumu rajonos pat varētu noslīdēt līdz 0...-1 grādam - tātad gaidāma vēlīna salna. Klimatiskā informācija liecina, ka pēdējās pavasara salnas Latvijā ir novērotas pat Jāņu naktī. Turpmāk tik ļoti vēsas naktis vairs nav gaidāmas, minimālā temperatūra nebūs zemāka par +7...+12 grādiem. Dienas laikā lielākoties būs +14...+19 grādus silts, tikai ceturtdien, kad vēji īslaicīgi iegriezīsies no dienvidu puses, Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss, un temperatūra paaugstināsies līdz +17...+22 grādiem.  

Reklāma
Reklāma

 

Līgo svētkos ir gaidāms lietus, pašā svētku vakarā un naktī lielāka lietus varbūtība ir Latvijas austrumu daļā. 23. jūnijā dienā maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +15...+19 grādu robežās, vakarā būs +13...+16 grādus silts, bet Jāņu naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +8...+13 grādu atzīmēm. Šajā naktī pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš.