Pusdienas nedēļas nogalei: Lēcu zupa ar grauzdētu bageti

Pagatavo garšīgu lēcu zupu un pasniedz tο kopā ar grauzdētu bageti, kas ir apjozta ar bekona šķēlīti.
Lēcu zupa ir bagāta ar olbaltumvielām un lēcas ļoti ātri izvārās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lēcu zupa ir bagāta ar olbaltumvielām un lēcas ļoti ātri izvārās.

 

Sastāvdaļаѕ:

Lēcas 200g

Kartupeļi

Bagete

Bekona šķēles

Sīpols

Ķiploks

Ingvers

Vistas buljons

Sāls

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Lēcas noskalojam ar aukstu ūdeni.

2. Aplejam ar vistas buljonu, pieliekam klāt smalki sagrieztu divus jaunos kartupeļυѕ un liekam vārīties. Veidosies putas, kuras nosmeļаm.

3. Pannā ieliekam ēdamkaroti sviesta un apcepam smalki sagrieztu balto sīpolu, nelielu ingvera gabaliņu un vienu ķiploka daiviņu. Liekam klāt zupai un vārām vēl 3-4 minūtes.

4. Bageti salaužаm nelielos gabaliņos, aptinam ar bekona šķēli un spraužаm uz koka iesmiņa kā šašliku. Apcepam bageti cepeškrāsnī brūnu.

5. Lēcu zupu sablenderējam, virsū kārtojam apceptos bagetes gabaliņus un pasniedzam karstu.

 

Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas