Māte strādā trijos darbos, jo nespēj meitas kaprīzēm pateikt - NĒ!

”Man ir daudz kurpju!” Tā saka piecpadsmit gadus vecā Laurēna Volša (Lauren Walsh) no Lankašīras, kamēr reportierim izrāda savu plašo kurpju kolekciju. 

Laurēna dievina iepirkšanos. Viņa to bieži dara kopā ar māti, kura strādā trijos darbos, lai nodrošinātu šo dārgo izklaidi. Ekrānuzņēmums no www.dailymail.co.uk.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Laurēna dievina iepirkšanos. Viņa to bieži dara kopā ar māti, kura strādā trijos darbos, lai nodrošinātu šo dārgo izklaidi. Ekrānuzņēmums no www.dailymail.co.uk.

 

”Es mammai izlūdzos, lai nopērk šīs,” meitene saka, rādot savas dārgās dizaineru kurpes, ”Es mammai apsolīju, ka valkāšu šīs kurpes visu laiku, bet, lai arī kurpes bija ļoti dārgas, es tās ne reizi neesmu uzvilkusi. Vairumu no savām kurpēm es vispār nekad neesmu uzvilkusi!” Un runa nav tik par kurpēm. Laurēna, kura mēnesī iztērē vairāk kā 600 britu mārciņas, glabā savā drēbju skapī dažādus dizaineru izstrādājumus, no kuriem vairākums netiek valkāti.

 

 

Viņas māte Džekija (Jackie), kura strādā par 6,81 britu mārciņām stundā, bija spiesta sameklēt 2 papilddarbus, lai spētu apmaksāt savas meitas iegribas. Džekija šobrīd meklē ceturto darbu, jo uzskata, ka nauda ir jāpelna, lai to tērētu. Viņa atzīst, ka viņu dara laimīgu tas, ka spēj savu meitu nodrošināt ar visu, ko meita vēlās un viņas laime ir tā vērta.

 

 

Reklāma
Reklāma

”Laurēna dievina iepirkšanos, un es tāpat. Viņa to droši vien ir iemācījusies no manis, jo es uzskatu, ja ir nauda, tā ir jātērē. Kaut kā viņa ir aptinusi manu ap savu mazo pirkstiņu,” atzīst māte. Laurēna stāsta, ka draugi uzskata viņu par izlutinātu, un meitene tam smaidot piekrīt. ”Es jūtos vainīga, jo tā ir vienkārši notērēta nauda. Es pat nezinu, cik manas kurpes maksā, jo mana mamma vienkārši tās man nopērk. Viņa pērk man mantas, un es neko neprasu, tikai pasaku paldies. Es savu mammu varu kontrolēt, jo viņai ir laba sirds, un es zinu, kā to izmantot.”

 

Māte atzīst, ka iztērētā nauda ir tā vērta, jo iepirkšanās un jaunas drēbes dod viņas meitai labas sajūtas un paaugstina pašapziņu. ”Kad ejam iepirkties, Laurēna ir pilna enerģijas, mēs runājamies, jokojamies, mēs pavadam ļoti labi laiku.” Laurēna atzīst, ka viņu ietekmē modes žurnāli. Viņa jūtot spiedienu no sabiedrības, ka viņai ir labi jāizskatās vienmēr. ”Meitenes jūtās daudz labāk, kad velk modernas drēbes un iepērk jaunas lietas. Es zinu, ka mana mamma tērē pārāk daudz naudas, bet tā ir viņas izvēle. Viņa izvēlas ņemt naudu ārā no savas kabatas, viņa izvēlās maksāt, un es viņu nespiežu to darīt.”

 

 

Avots: www.dailymail.co.uk, rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv.