Gardā recepte mazsālītiem gurķīšiem - recepte!

Ir pienācis tas laiks, kad beidzot varam sākt iepriecināt sevi un citus, pagatavojot mazsālītos gurķīšus! 

Cik labi ir tad, kad pusdienās ir klāt kāda kraukšķīga, baudāma uzkoda!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cik labi ir tad, kad pusdienās ir klāt kāda kraukšķīga, baudāma uzkoda!

Sastāvdaļas:

  • 2 kg īso gurķīšu
  • upeņu lapas
  • ķiršu lapas
  • viena galviņa ķiploka
  • dilles
  • sāls, cukurs, pipari
  • ūdens

Gatavošana:

  • Gurķīšus nomazgā un apgriež galiņus.
  • Ķiplokus nomizo.
  • Izvēlētajā bļodā kārto upeņu un ķiršu lapas, dilles.
  • Tālāk liek kārtu gurķu, pa virsu sagriež ķiploku, nedaudz piparu.
  • Kārto atkal visu no jauna tāpat - lapas, tad gurķus un garšvielas.
  • Uz vienu litru ūdens liek 2 ēdamk. cukura, 2 ēdamk. sāls.
  • Ūdeni uzvāra, tajā iemaisa sāli un cukuru, un karstu pārlej sakārtotajiem gurķiem.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas