Gatavojamies! Nākamnedēļ atgriežas karstums

Šīs nedēļas brīvdienās kļūs ievērojami siltāks, nekā bija visas darba dienas. Bet karstums ar pilnu sparu atgriezīsies nākamnedēļ, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Jo vairāk saules un siltuma, jo lielāka zemeņu raža. Foto iesūtīja portāla lasītājs Osvalds Kravalis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jo vairāk saules un siltuma, jo lielāka zemeņu raža. Foto iesūtīja portāla lasītājs Osvalds Kravalis.

Maija trešā dekāde Latvijā nesa ļoti kontrastainus laika apstākļus, pat pirmdien vēl vietām Latvijā diennakts vidējā gaisa temperatūra 5-7 grādus virs normas, bet aizvadītajās divās dienās tā bija noslīdējusi pat 2-4 grādus zem normas. Piektdiena, salīdzinot ar nedēļas vidu, jau ir nedaudz siltāka - pēcpusdienas stundās daudzviet Latvijā gaiss jau ir iesilis līdz +13...+16 grādiem.

Tomēr brīvdienās siltuma atgriešanos sajutīsim vēl vairāk, jo saule starp mākoņiem uzspīdēs biežāk, un teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +15...+20 grādiem. Atsevišķos rajonos gan sestdien, gan arī svētdien ir gaidāms lietus.

Bet nākamā darba nedēļa atkal nesīs karstu laiku – ar dienvidaustrumu, austrumu puses vējiem to vispirms sajutīs Latgalē un Vidzemē, kur nedēļas vidū termometra stabiņš no jauna sasniegs +27...+29 grādu atzīmes. Atmosfēras fronte jeb robežjosla starp karstajām un vēsajām gaisa masām gan no ziemeļiem uz dienvidiem stiepsies pāri Latvijas teritorijai, neļaujot siltumam tik ātri ienākt arī valsts rietumu rajonos. Tomēr tik vēsas dienas kā šajā nedēļā jaunnedēļ vairs nebūs, darba nedēļas otrajā pusē arī Kurzemi sasniegs karstums.

Reklāma
Reklāma

Siltajām gaisa masām ienākot Latvijas teritorijā, kā arī atmosfēras frontei atrodoties virs tās, gaidāmas pērkona lietusgāzes, nedēļas vidū un otrajā pusē tās var pavadīt arī krusa un stipras vēja brāzmas.