Futbols, hanteles, kāposti... 10 ekoloģiski veidi potences pacelšanai

Testosterons ir galvenais vīrieša hormons, kas palīdz izaudzēt muskuļus un uzturēt seksuālo aktivitāti. Tāpēc šim hormonam vienmēr jābūt ar tevi. Piedāvājam 10 veselīgus padomus, kas palīdzēs celt testosterona līmeni un līdz ar to arī tavu vīrietību.

Interesanti! Izrādās - fanošana par sportistiem palīdz celt vīrišķību.

FOTO: Shutterstock.com

Interesanti! Izrādās - fanošana par sportistiem palīdz celt vīrišķību.

 

1.Cilā smagumus

Testosterona līmenis pirmās 48 stundas pēc tam, kad tu no sporta zāles viena stūra uz otru esi staipījis hanteles, atrodas visaugstākajā pacēlumā. Tāpēc ir jēga atteikties no parasta skrējiena par labu spēka treniņiem.

 

2.Skaties futbolu

Vai tenisu, vai daiļslidošanu, lai tikai patiktu... Kā izpētījuši ASV Jūtas Universitātes zinātnieki, sporta fani piedzīvo gandrīz tādu pašu testosterona izdalīšanos, kā tie, par kuriem viņi fano. Starp citu, ja zaudē tava favorītkomanda, testosterona līmenis pazeminās. Tāpēc - neatdod savas simpātijas neveiksminiekiem.

 

3.Lieto uzturā labos taukus

Ar pareizajiem taukiem šajā gadījumā tiek domāti mononepiesātinātie. Proti tie, kas nenogulsnējas uz vēdera, bet uzreiz pārstrādājas. Un šādus labos taukus viegli var atrast riekstos, zivīs un avokado. Tie, kuri patērēs minētos produktus, tos testosterona trūkums nepiemeklēs. 

 

4.Neliedz sev lietot olas

Olas satur labo holesterīnu, kas ir lieliska bāze, lai tavā ķermenī izstrādātos testosterons. Olu var "dzert" vai, piemēram, pagatavot kulteni. 

 

5. Nepārspīlē ar treniņiem

Jā, tavu ķermeni arī var piemeklēt stress, un ne tikai brīdī, kad tu lec un saproti, ka aizmirsts izpletnis. Samēro savus spēkus. Pāris lieku pievilkšanos pie stieņa un tev izstrādāsies stresa hormons - kortizols, kas konfliktē ar testosteronu un nomāc tā ražošanu organismā. 

 

Reklāma
Reklāma

6.Izgulies

Ja tu guli mazāk nekā 7 stundas diennaktī, iespējams, tavs testosterona līmenis ir pazeminājies par 30%. Turklāt tu esi nomācis augšanas hormonu, bet no tā sastāva organismā arī ir atkarīga testosterona izstrādāšanās. Miegs ir ļoti svarīgs.

 

7. Ēd kāpostus

Kāposti ne tikai pacels testosterona līmeni, bet arī samazinās sievišķā hormona - estrogēna - līmeni. 

 

8. Izlaid ballītes, kur lieto alkoholu

Alkohols "atbild" par testosterona samazināšanu. Laiks izvēlēties, kas ir aktuālāks...

 

9. Ēd vairāk graudaugu produktus

Tajos ir daudz proteīna un nepiesātināto tauku, turklāt graudaugu produktos atrodams daudz E vitamīna. Un tieši E vitamīns ir visai "taisns ceļš", lai izstrādātos testoterons. Kliju maize, dažādas sēkliņas - tie ir tikai daži no piemēriem, ko vari izvēlēties.

 

10.Gozējies saulītē

Taču ne ilgi - 15-20 minūtes dienā - pilnīgi pietiekami, lai tavs testoterona līmenis paaugstinātos. Arī solārijs derēs.

 

 

Sagatavots pēc vīriešu dzīvestila portālā maximonline.ru publicētās informācijas,