Kāzas ārā - uz Vecrīgas fona. Kāzu pieredze

Kāzu plānošana un organizēšana izvērtās tik dabiska, ka vienā brīdī pat šķita – visa pasaule sadevusies rokās, lai pašķirtu ceļu. Atceroties savu 13. jūliju, Loti un Jāni pārņem iekšējs saviļņojums, laime un harmonija.

Grūti iedomāties ideālāku vietu visiem Lotes un Jāņa izsapņotajiem nosacījumiem – daba, satriecoši skaists Vecrīgas fons, ūdens klātbūtne, viegli sasniedzams pilsētas centrs...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grūti iedomāties ideālāku vietu visiem Lotes un Jāņa izsapņotajiem nosacījumiem – daba, satriecoši skaists Vecrīgas fons, ūdens klātbūtne, viegli sasniedzams pilsētas centrs...

Viņi gribēja iespējami vienkāršas kāzas – bez liekām klišejām un tradīcijām, kuras mūsdienās jau zaudējušas savu sākotnējo nozīmi. Pirmais iedvesmas avots – uz dēļu terases uzstādīts robustas konstrukcijas altāris no koka stumbriem – bija noskatīts kādās citās kāzās. Un maisam gals bija vaļā!

 

Lote un Jānis saprata, ka vēlas laulību ceremoniju zem klajas debess, līdz pēdējam brīdim, protams, riskējot ar to, ka var nolīt arī kārtīgs jūlija lietus. Taču mākoņi izklīda, un viņi visu vakaru pavadīja uz AB dambja, skaidras debess lutināti. Grūti iedomāties ideālāku vietu visiem Lotes un Jāņa izsapņotajiem nosacījumiem – daba, satriecoši skaists Vecrīgas fons, ūdens klātbūtne, viegli sasniedzams pilsētas centrs... Ceremonija un svinības ar dejām līdz rītausmai vienuviet, turklāt pēc tam ikviens var mierīgi izgulēties savās mājās.

 

 

Mičošana bija vienīgā tradīcija, ko Lote un Jānis pieļāva, lai tiktu uzskatāmi parādīts, ka nu viņi no līgavaiņa un līgavas kļuvuši par vīru un sievu. Tomēr aubes, priekšauta un pīpes vietā pāris priekšroku deva... Vjetnamas tradicionālajām cepurēm, kas simbolizē pāreju no kāzu svinēšanas uz medusmēnesi. Rituāla laikā Goran Goras izpildītā Vara Vētras Tu esi skaista visos niekos, sīkumos kopš kāzām ir kļuvusi par Lotes un Jāņa dziesmu. To izdzirdot, pārņem patīkamas trīsas un brīnišķīgas atmiņas par to – visskaistāko – dienu vasaras vidū.

 

 

Lotes & Jāņa kāzu odziņas

  • Kāzu ielūgums – līgavas un līgavaiņa fotogrāfija, noformēta kā kartīte ar pastmarku.
  • Fotosesijas brauciens ar motorlaivu pa Daugavu – iespēja izvēdināt galvas un kārtīgi sapurināties vakara svinībām.
  • Kāzu viesu veidota glezna – katram tika iedots mozaīkas gabaliņš, kas bija jāpārzīmē uz audekla, veidojot kopējo ainavu.
  • Mičošanas aubes un hūtes vietā – vjetnamiešu cepures.
  • Dāvanas kāzu viesiem – augi mazos podiņos.

Reklāma
Reklāma

 

Kāzu organizatore Alise Kolosova, "Boutique Event Planning"

Fotogrāfi - Renārs Koris, Karlīna Vītoliņa

 

Avots: "Kāzu iedvesmas grāmata". R.: "White Book", 2014


“Kāzu iedvesmas grāmata”

Kāzas ir viens no īpašākajiem notikumiem cilvēka mūžā, un katrs šo dienu iztēlojas atšķirīgu. Kāds vēlas laulāties meža ielokā, cits – uz salas ezera vidū. Sapņi mēdz būt visdažādākie, un kāzu diena ir īstais mirklis tos piepildīt!

 

“Kāzu iedvesmas grāmata” aicina ielūkoties sapņos, kas jau ir piepildījušies. Šajā grāmatā atradīsiet gan praktiskus padomus, gan neparastas idejas, kas pavērs pavisam citu skatu un kāzu dienas organizēšanu un svinēšanu. Tomēr šī grāmata būs neatsverams avots ne tikai kāzu, bet arī jebkuru citu svētku plānošanā un organizēšanā.

 

Grāmatā apkopoti Latvijas vadošo nozares speciālistu viedokļi un ieteikumi, kā arī krāšņi foto un “odziņas” no vairāk nekā 30 kāzām. Šie cilvēki dalās pieredzē, lai iedrošinātu jūs piepildīt savus sapņus! Nebaidieties sapņot, jo viss ir iespējams, un šī grāmata un tajā iekļautie stāsti to apliecina!

 

Ieskaties: www.whitebook.lv