Mazo ekspertu skola – portālā Mammamuntetiem.lv jauna sadaļa bērnu attīstībai

Starptautisko Ģimenes dienu sagaidām priecīgi un ar lieliskiem jaunumiem – portālā Mammamuntetiem.lv atklāta unikāla platforma bērnu attīstībai. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazo ekspertu skola (www.mazoekspertuskola.lv) ir unikāls tiešsaistes resurss Latvijas vecākiem, kur atrodami praktiski materiāli pirmsskolas vecuma bērnu (2 - 6 gadi) galveno prasmju attīstīšanai, ar mērķi audzināt patstāvīgus, loģiski domājošus un neatkarīgus bērnus. Mūsu prieks ir par to, ka šī online platforma, kas atklāta 15. maijā, Starptautiskajā Ģimenes dienā, ir viena no Mammamuntetiem.lv sadaļām. 

 

Mazo ekspertu skola ir izveidota pēc bērnu jogurta zīmola Danonki iniciatīvas kopā ar partneriem: ģimenes portālu Mammamuntetiem.lv, Latvijas Privāto Pirmskolu biedrību, kustību Latvijas Vecāki un bērnudārzu CreaKids. Mazo ekspertu skolā šobrīd ir pieejami pedagogu izstrādāti materiāli, kas radīti, lai palīdzētu attīstīt bērnu izziņas, saskarsmes un citas nozīmīgākās prasmes. Patlaban platformā pieejami 163 uzdevumi 105 bērnu aktivitātes stundām. 

Patlaban platformā pieejami 163 uzdevumi 105 bērnu aktivitātes stundām. 

“Latvijas situācijas izpēte liecina, ka šāda interneta platforma ir tiešām nepieciešama. Aprīlī veiktais pētījums, aptaujājot 2 - 6 gadīgu bērnu vecākus, rāda – 45% respondentu trūkst ideju un informācijas, kā pavadīt kvalitatīvi laiku ar bērniem. 41% šo informāciju un iedvesmu kā primārā ārējā avotā meklē tieši internetā,” saka Gunta Jurča, Mazo ekspertu skolas idejas autore un Danonki pārstāve. „Visvairāk vecākiem pietrūkst praktisku materiālu, ideju aktīvai laika pavadīšanai ar bērniem mājās vai ārā, kā arī izdoma radošiem uzdevumiem vai izklaidējošai laika pavadīšanai kopā ar ģimeni.” 

 

Reklāma
Reklāma

 

Platformas izveidi atbalstījušas vairākas iesaistītās puses, tajā skaitā, privātā bērnudārza CreaKids pedagogi un dažādu jomu eksperti, piemēram, pedagoģe Daina Kājiņa, pediatre Anna Birka, centra Līna psiholoģe Zane Avotiņa, uztura speciāliste Ksenija Andrijanova, runas terapeite Vita Skramane. Savā personīgajā bērnu audzināšanas pieredzē dalījušies Latvijā pazīstami vecāki - TV seja un Babyroom pārstāve Anna Rozīte, filmu producente Krista Preisa, aktrise un modele Dagmāra Legante, septiņu bērnu māmiņa Una Kārkliņa-Gavare, dabas pētnieks, fotogrāfs un TV seja Māris Olte un žurnālists Ansis Bogustovs.

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja

Foto: Ilmārs Znotiņš