Modele un septiņu bērnu māmiņa Una Gavare kopā ar savām atvasēm atklās Rimi maratonu bērniem

Rosinot arī pašos mazākajos interesi par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, šo sestdien, 17. maijā, Ziedoņdārzā jau otro gadu pēc kārtas notiks Rimi maratons bērniem. Tajā divus līdz sešus gadus jaunie sportisti no plkst. 11:00 līdz 15:00 varēs pārbaudīt savus spēkus un veiklību, noskrienot īpaši veidotu 200 metru garu trasi un pārvarot neparastu šķēršļu joslu. Galvenā tiesneša lomā iejutīsies aktieris Mārtiņš Počs, savukārt skrējienam simbolisku startu kopā ar savām atvasēm dos septiņu bērnu māmiņa un modele Una Gavare. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Veselīgas un aktīvs dzīvesveids Unas Gavares ģimenē ir neatņemam ikdienas sastāvdaļa, tāpēc gatavojoties Rimi maratonam bērniem, viņa dalās savā “receptē”, kā jau no mazotnes mudināt bērnus būt sportiskiem un aktīviem. 

 

Pašu gatavotas maltītes, bet konfekšu vietā – rieksti un dārzeņi

Mūsu ģimenes rīti nav iedomājami bez glāzes ūdens, brokastu putras un augļiem. Jo īpaši bērni iecienījuši pašmāju ogu kokteiļus, kuriem mēdzu slepus pievienot arī linsēklas. Savukārt pienu kokteilī aizstāju ar ūdeni, bet saldumam pievienoju nedaudz brūnā cukura. Arī ikdienā maltītes cenšamies ieturēt visi kopā - tā vietā, lai dotos ēst ārpus mājās, daudz labprātāk savējos lutinu ar pašas gatavotiem ēdieniem. Tā varu būt droša, ka maltītes gatavošanā izmantotās sastāvdaļas ir svaigas un kvalitatīvas. Turklāt ļoti bieži maltītes gatavoju kopā ar bērniem, savukārt brīvdienās tieši viņi mūs ar vīru palutina ar pašu gatavotiem gardumiem. 

Arī lielveikals ir laba vieta, kur izglītot bērnus par veselīgu uzturu. Tāpēc iepērkoties vienmēr pārspriežam produktu izvēli, to veselīgumu. Priekšroku dodam pašmāju dārzeņiem - burkāniem, kāļiem, bietēm, redīsiem, rāceņiem un citiem.  

Kā jau visi bērni, arī Unas atvases ir kāri uz saldumiem, taču krāsaino un ne tik veselīgo našķu vietā pašu rokām tiek gatavoti dažādi kārumi - riekstu maisījumi, svaigi augļi un dārzeņi “Dažkārt vecāki sūdzas, ka bērni neēd dārzeņus un augļus. Taču nereti paši nemaz nav parūpējušies, lai tie atrastos bērnam pieejamā vietā -  sagriezti, nomazgāti,” komentē Una Gavare. 

Reklāma
Reklāma

 

Bērns ir vecāku spogulis

Veselīgs dzīvesveids iet roku rokā ne tikai ar veselīgu uzturu, bet arī fiziskām aktivitātēm. Bērni ir vecāku spogulis, tāpēc tieši viņiem būtu jārāda priekšzīme un jāmotivē savas atvases būt aktīviem un sportiskiem. “Lai gan var šķist, ka bērni paši par sevi ir kustīgi, tomēr ar to nepietiek. Garās stundas skolas solos veicina fizisko pasivitāti, tāpēc tikko laika apstākļi atļauj, mēs visi kopā labprāt dodamies ārpus mājas kopīgās pastaigās, rīkojam skrituļošanas sacensības, braucam ar velosipēdiem, kā arī dažkārt uzpēlējam volejbolu. Savukārt ziemā bērni apmeklē baseinu, slido un slēpo,” stāsta Una. 

Tāpat labprāt iesaistāmies arī sportiskos pasākumos, kas ļauj bērniem pārliecināties par savām spējām un izjust sacensību garu – šogad esam plānojuši piedalīties Rimi maratonā bērniem un mazie jau šobrīd ar nepacietību gaida lielo startu. Uzskatu, ka bērnība ir dzīves laiks, kad dažādas fiziskās prasmes apgūt ir visvieglāk, tādēļ arī cenšamies būt tik daudzpusīgi un aktīvi.