Interesants pasākums - jaunumi arheologu izrakumos

Tiem, kuriem interesē vēsture un vēl precīzāk - arheoloģija, 24.aprīlī gaidāms ļoti interesants pasākums - Latvijas Zinātņu akadēmijā norisināsies 2012.un 2013.gada arheologu lauka pētījumiem veltīta zinātniskās atskaites sesija.

Konferencē ikviens interesants varēs uzzināt par jaunākajiem izrakumiem.

FOTO: Marika Eglīte

Konferencē ikviens interesants varēs uzzināt par jaunākajiem izrakumiem.

 

Ceturtdien, 24.aprīlī no plkst.9 līdz 16 Latvijas Zinātņu akadēmijā norisināsies 2012.un 2013.gada arheologu lauka pētījumiem veltīta zinātniskās atskaites sesija, kuru apmeklēt aicināts ikviens, kuram interesē Latvijas arheoloģiskais mantojums, tā izpēte un saglabāšanas problēmas, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Latvijas Universitātē (LU).

 

Konferences laikā varēs uzzināt par izrakumiem Skrundas Krievu kalnā, kur atklātas liecības par pirmo bronzas apstrādes punktu Rietumlatvijā, kas datēts ar pirmo gadu tūkstoti pirms mūsu ēras. Tāpat konferencē tiks stāstīts par izrakumiem Sārnates morēnas pacēlumā, kā arī Rundālē, Šlokenbekā un citur.

 

Reklāma
Reklāma

Sesijā tiks prezentēts arī aktuālākais, kas arheoloģiskā mantojuma aizsardzības un saglabāšanas jomā paveikts, realizējot pārrobežu projektu "Arheoloģija, vara un sadarbība arheoloģiskā mantojuma aizsardzībai". Savukārt sesijas noslēgumā būs ziņojums par arheoloģiskā mantojuma vietu un lomu 21.gadsimta sabiedrībā.

 

Zinātniskās atskaites sesiju par arheologu pētījumiem Latvijā 2012. un 2013.gadā rīko LU Latvijas vēstures institūts.