Kosmētikas maciņa tīrīšana! Kas tev noteikti būtu jāzina

Vai atceries pēdējo reizi, kad kārtīgi izrevidēji savu kosmētikas plauktiņu? Daudzas sievietes pat nenojauš, cik daudz produktu ar beigušos derīguma termiņu atrodas viņu krājumos.

Atceries, ka dabīgā kosmētika prasa rūpīgāku sekošanu līdzi, jo tā bojājas daudz ātrāk.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atceries, ka dabīgā kosmētika prasa rūpīgāku sekošanu līdzi, jo tā bojājas daudz ātrāk.

 

Mēs lieliski zinām ka higiēnas precēm un kosmētiskajiem līdzekļiem ir derīguma termiņš, taču nepievēršam tam pietiekošu vērību. Taču šo faktu nedrīkst ignorēt, jo pēc derīguma termiņa beigām kosmētika zaudē efektivitāti un produktos sāks vairoties baktērijas. Izmaiņas līdzekļu izskatā un smaržā vēl ir nieks, bet vecu produktu lietošana var beigties arī ar alerģisku reakciju – brīdina portāls Huffington Post. 

 

Tiesa, ka derīguma termiņiem izsekot nav nemaz tik viegli. Lielākajai daļai produktu uz iepakojuma norādīts ražošanas datums un cik ilgā laikā tas jāizlieto pēc atvēršanas. Bet ne vienmēr iespējams sīkumos atcerēties, kad katrs produkts nopirkts. Dažādiem produktu veidiem un ražotājiem termiņi var atšķirties, taču tie būs samērā līdzīgi. Ātri efektivitāti zaudē benzola peroksīdu saturoši līdzekļi,  tāpēc pretpiņņu krēmu mūžs būs aptuveni trīs mēneši, tāpat arī skropstu tušām. 

 

Gada garumā vari lietot lūpu krāsas, sejas krēmus un acu zīmuļus. Bet korektoru un lūpu spīdumu vajadzētu izmest pēc aptuveni pusotra gada lietošanas. Divu gadu laikā tev jāizlieto dezodorants, zobu pasta, pūderis, kā arī smaržūdens. Starp citu, tā aromāts saglabāsies nemainīgs ilgāk, ja glabāsi pudelīti ledusskapī!

Reklāma
Reklāma

 

Lielākie kosmētikas ilgdzīvotāji ir lūpu balzams, saules aizsargkrēms un mutes skalojamais līdzeklis – tie jāizmet pēc aptuveni trim gadiem. Taču nepareizi uzglabāti kosmētikas produkti var sabojāties krietni pirms ražotāja noteiktā termiņa. Lai saglabātu savu kosmētiku svaigu pēc iespējas ilgāk, vienmēr to rūpigi aizveī, lai izvairītos no baktēriju savairošanās. Turi savu kosmētiku vēsā un tumšā vietā, bet ne vannas istabā! Tā ir mitrākā vieta tavās mājās, kur visaktīvāk vairojas mikroorganismi. 

 

Atceries, ka dabīgā kosmētika prasa rūpīgāku sekošanu līdzi, jo tā bojājas daudz ātrāk. Ekokosmētikas ražotāji izvairās no konservantu lietošanas, kas paildzina tās mūžu. Ja esi dabas līdzekļu cienītāja, regulāri pārskati kosmētikas derīguma termiņus.