Otrajās Lieldienās sola pat +23 grādu siltumu!

Laika apstākļu prognozes Lieldienām nav mainījušas - gaidāms saulains, silts un sauss laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Lieldienās patiesi varēsim gozēties saules staros. Foto iesūtīja portāla lietotāja Sabīne Čače.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lieldienās patiesi varēsim gozēties saules staros. Foto iesūtīja portāla lietotāja Sabīne Čače.

 

Šogad svētku brīvdienās no 18. līdz 21. aprīlim Latvijā valdīs sauss un silts laiks.

Šajās dienās laika apstākļu Latvijā noteiks anticiklons, starp mākoņiem spīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi. Vairāk mākoņu būs 18. aprīlī, turpmākās dienas būs saulainākas. Dzestros ziemeļu vējus, kas Latvijā valdīja šīs nedēļas sākumā, jau ceturtdien ir nomainījis dienvidrietumu vējš, turpmāk tas iegriezīsies no dienvidu puses, svētdien pat no austrumu puses, uz Latviju aizvien siltākas gaisa masas.

Jau 18. aprīlī maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +12...+17 grādiem, turpmākajās dienās kļūs vēl siltāk – gaidāms, pirmo reizi šajā pavasarī termometra stabiņš sasniegs arī +20 grādu atzīmi; prognozes liecina, ka Otrajās Lieldienās dažviet varētu būt pat +22...+23 grādus silts. 

Arī naktis pakāpeniski kļūs siltākas – vēl naktī uz piektdienu Vidzemē gaidāms neliels sals līdz 0...-1 grādam, savukārt naktī uz pirmdienu termometra stabiņš nenoslīdēs zem +5...+10 grādu atzīmēm. Dzestrāks būs tikai piekrastes rajonos, kur vējš pūtīs no vēsās Baltijas jūras vai Rīgas līča puses. Pašos piekrastes rajonos var veidoties pat migla, kas saglabāsies pat dienas laikā.

Reklāma
Reklāma

Silts laiks Latvijā saglabāsies arī pirmajās darba dienās pēc svētkiem, tomēr par dažiem grādiem temperatūra jau pazemināsies, gaidāms arī īslaicīgs lietus un pirmais īsti vasarīgais pērkona negaiss.

Ļoti siltas Lieldienas Latvijā bija 2000. gadā, tās svinējām 23. aprīlī, kad Rucavā un Pāvilostā termometra stabiņš sasniedza +26 grādu atzīmi. Arī šajās dienās no 18.-21. aprīlim Latvijā teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra ir pārsniegusi +20 grādus, sasniedzot pat +23...+27 grādus.