Pagatavo veselīgus pelmeņus mājās! Recepte

Pelmeņi savu popularitāti ieguvuši, pateicoties ātrajam veidam, kā tos pagatavot, kas ir ļoti vienkārši - izņem pelmeņu paciņu no saldētavas un tos uzcep vai izvāri, kā tev pašam labāk patīk. Taču īpaši ir tie pelmeņi, kuri ir paša gatavoti - mājās!

Nepērc veikalā, uztaisi pats savus mājas pelmeņus!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nepērc veikalā, uztaisi pats savus mājas pelmeņus!

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  1. Kviešu milti - 2 glāzes
  2. Piens - 1 glāze
  3. Lauku olas - 1 gab.
  4. Sāls - šķipsniņa

Pildījumam:

  1. Maltā gaļa - 250 g
  2. Sīpols - 1 gab.
  3. Sāls, pipari - pēc garšas

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Gatavo mīklu - sajauc miltus ar sāli, siltu pienu, olu un izmīca, līdz mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci.
  • Mīklu atpūtina 10-20 minūtes.
  • Gatavo pildījumu - nomizo un smalki sagriež sīpolu un sajauc ar malto gaļu, sāli un pipariem. 
  • Gatavo pelmeņus - mīklu izrullē pēc iespējas plānāku. Ar krūzīti vai glāzīti izspiež mīklas aplīšus. Pāri palikušo mīklu atkal izrullē nākamajā piegājienā.
  • Saveļ mazu gaļas bumbiņu un to liek izspiestā mīklas aplīša vidū. Aizloka abas malas, pirms tam samitrina ar ūdeni, lai mīkla salīp. Abus galus saloka kopā, lai izveidotu pelmeni.
  • Pelmeņus liek vārīties nedaudz sālītā ūdenī, kam var būt pievienotas arī ķiploka daiviņas, lauru lapas vai diļļu kāti.
  • Tos vāra aptuveni 3-5 minūtes, līdz tie uzpeld augšā.

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas