Izgaršo sparģeļu salātus vidusjūras gaumē!

Ir īstais laiks pagatavot salātus vidusjūras gaumē! Interesanti: sparģeļi pārliecinoši visvairāk tiek izaudzēti Ķīnā, kur tiek novākti 90% no visas kopējās pasaules sparģeļu ražas. Pavisam ātri un vienkārši pagatavojamie salāti ir arī apveltīti ar neaprakstāmi daudz un dažādām vidusjūras stila garšām. Tev tās noteikti ir jāizgaršo! 

Par sparģeļu dzimteni tiek uzskatīta vidusjūras piekraste.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par sparģeļu dzimteni tiek uzskatīta vidusjūras piekraste.

Sastāvdaļas:

  • Sparģeļi - 1 bunte
  • Zaļās pākšu pupiņas - 1 sauja
  • Šalotes sīpols - 1 gab.
  • Pistāciju rieksti - 1 sauja
  • Sukādes pēc izvēles - 1 sauja
  • Olīveļļa - 3 ēd.k.
  • Aveņu etiķis - 1 ēd.k.
  • Medus - 1 tējk.
  • Svaiga piparmētra - neliela saujiņa

Gatavošana:

  • Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas.
  • Sparģeļus, pākšu pupiņas nomizo un liek vārīties, vāra 3 minūtes.
  • Pagatavo mērci - sagriež sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu.
  • Uz šķīvja kārto sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci.
  • Pa virsu kaisa riekstus un sukādes.

''Aikāgaršo'' padoms: Lai sparģeļi nezaudētu savu patīkamo kraukšķīgumu, zaļos sparģeļus vāra ne ilgāk kā 3 minūtes, turpretī baltos - ne ilgāk kā 4 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas