Lieldienu saldēdiens - olu un Burbonas vaniļas krēms ar auzu pārslu griljāžu

Lai arī tradicionāli Lieldienās ierastākā maltītes sastāvdaļa ir olas, noderīgi atcerēties - tie ir svētki, kad galdā var celt visu svaigo, veselīgo, vieglo, ko sarūpējis pavasaris. Līdz ar dabas atmodu iespējams svētku maltīti variēt, izmēģinot arvien jaunas garšu kombinācijas. Šo recepti, kas paredzēta 3 personām, piedāvā "Eco Catering" dibinātājs un šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

Kad krēms gatavs, liec šķīvī, pārber ar griljāžu un izdekorē ar svaigām avenēm. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad krēms gatavs, liec šķīvī, pārber ar griljāžu un izdekorē ar svaigām avenēm. Publicitātes foto.

 

Būs nepieciešams:

200g Mascarpone, 5g Burbonas vaniļas, 100g auzu pārslu, 10g sviesta, 20g cukura, 60g olu dzeltenuma. Alternatīva Burbonas vaniļai varētu būt vaniļas cukurs.

Pagatavošana:

Krēmam karsta ūdens peldē saputo olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno Burbonas vaniļas sēkliņas, saputo Mascarpone un iecilā to olu dzeltenumos, līdz masa kļuvusi gaisīga. Atceries – ūdenim jābūt 70 – 80 grādu temperatūrā (nevis vārošam, lai olas nesaiet kunkuļos). Lai izveidotu griljāžu, apcep auzu pārslas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, pievieno sviestu. Turpini cept, pievieno cukuru un maisi, kamēr tas izkūst. Tad griljāžu atdzesē. Liec krēmu šķīvī, pārber ar griljāžu un izdekorē ar svaigām avenēm.

Reklāma
Reklāma

"Salda garša vienmēr raisa smaidu. Tikai atceries - izvēlies kvalitatīvus produktus!”saldo ēdienu raksturo šefpavārs.

 

Sastāvdaļas