Nākamnedēļ Bērnu slimnīcā varēs uzzināt mītus un patiesību par vakcināciju

Nākamnedēļ, 23.aprīlī no plkst.12 - 13 Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Saulaino dienu bibliotēkā notiks tematiska pēcpusdiena "Vakcinācijas mīti un realitāte!", kuras laikā speciālisti informēs par vakcinācijas aptveri Latvijā. Tāpat plaši tiks runāts par vakcinācijas blaknēm. 

Kad vakcināciju labāk atlikt? Kas ārstam pirms vakcinācijas noteikti jāizstāsta? Uz šiem jautājumiem atbildes tiks meklētas pasākumā Bērnu slimnīcā. Foto iesūtīja portāla lietotāja Dana Dika.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad vakcināciju labāk atlikt? Kas ārstam pirms vakcinācijas noteikti jāizstāsta? Uz šiem jautājumiem atbildes tiks meklētas pasākumā Bērnu slimnīcā. Foto iesūtīja portāla lietotāja Dana Dika.

 

Kā portālu mammamuntetiem.lv informēja BKUS, no 22. līdz 26.aprīlim Eiropā notiks Imunizācijas nedēļas pasākumi. Arī Latvijā BKUS un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti, nedēļā pēc Lieldienām, aicina bērnu vecākus uzzināt vairāk par bērnu un pieaugušo vakcināciju.

Pasākumā, kas notiks 23.aprīlī, plašāk, nekā iepriekš ierasts, tiks runāts par vakcinācijas blaknēm. Par blaknēm uztraucas, un no komplikācijām baidās lielākā daļa bērnu vecāku, bieži nemaz nezinot, kādas tās ir.  Ko sagaidīt pēc vakcinācijas? Kādas reakcijas liecina par nopietnām vakcinācijas sekām un kuras pāries pašas no sevis un sekas bērna veselībai neatstās? Kad vakcināciju labāk atlikt? Kas ārstam pirms vakcinācijas noteikti jāizstāsta?

Pēc tematiskās pēcpusdienas, no plkst.13 līdz 14 notiks tiešraides diskusija, kuras laikā speciālisti atbildēs uz vecāku un interesentu iesūtītajiem jautājumiem par vakcināciju un vakcinācijas blaknēm.

Ja arī tu gribi uzdot savu jautājumu, sūti to līdz 21.aprīlim uz e-pasta adresi vakcinacija@bkus.lv

Reklāma
Reklāma

Tiešraides laikā jautājumus varēs uzdot arī izmantojot SPKC un BKUS Twitter kontu twitter.com/SPKCentrs vai twitter.com/Bernu_slimnica

Tematiskās pēcpusdienas tiešraidi un speciālistu atbildes uz iesūtītajiem jautājumiem varēsi noskatīties iepriekš minētajos laikos šādās mājaslapās: www.bkus.lv; www.spkc.gov.lv, www.delfi.lv.