5 PAR seksam 2 reizes nedēļā veselības uzlabošanas nolūkos

Ķīniešu medicīnā kopš senseniem laikiem valda uzskats, ka cilvēka emocionālās labsajūtas pamatā ir seksuālā enerģija. Vienā no pētījumiem, kurus veic Cilvēka seksualitātes institūts, novērots, ka cilvēkiem, kuri bieži sasniedz orgasmu, mirstība ir uz pusi mazāka nekā tiem cilvēkiem, kuriem sekss ir reizi mēnesī vai vēl retāk. Kāpēc tā?

Romas Universitātes zinātnieki noskaidrojuši, ka fiziskie kontakti, sākot ar skūpstiem un beidzot ar seksu, pagarina cilvēka mūžu tieši tāpat kā fiziskā aktivitāte

FOTO: Shutterstock.com

Romas Universitātes zinātnieki noskaidrojuši, ka fiziskie kontakti, sākot ar skūpstiem un beidzot ar seksu, pagarina cilvēka mūžu tieši tāpat kā fiziskā aktivitāte

 

Lūk, atbilde - sekss atbrīvo enerģiju un stimulē labsajūtas hormonu izdalīšanos organismā. Aktīva seksa dzīve ir tieši tas, kas katram nepieciešams, lai saglabātu labu fizisko formu, novērstu kādu iespējamu saslimšanu, uzlabotu veselību un atbrīvotos no stresa.

Piedāvājam iepazīties ar 5 pamatlietām, kādu labumu sniedz sekss 2 reizes nedēļā

1.Trenē sirdi

Seksa laikā sirdsdarbība paātrinās līdz aptuveni 120 sitieniem minūtē - tikpat, cik straujas pastaigas vai rīta skrējiena laikā -, tādēļ sekss uzlabo asiņu plūsmu artērijās, samazina risku saslimt ar diabētu un pagarina dzīves ilgumu. Šāds enerģisks un vismaz 20 minūšu ilgs sekss trīs reizes nedēļā par 50% tev samazinās sirds koronārās slimības risku. Tas samazina arī olnīcu, dzemdes kakla un zarnu vēža risku, kā arī risku saslimt ar 2.tipa cukura diabētu, no kura patlaban pasaulē cieš miljoniem cilvēku. 2.tipa cukura diabēta attīstību vēlākajos dzīves gados veicina aptaukošanās un nepareizs uzturs.

2.Stiprina imunitāti

Jaunākie pētījumi liecina, ka regulārs sekss stimulē antivielu veidošanos organismā. Antivielas ir galvenais organisma ierocis pret infekciju, tās novērš saslimšanu, tostarp arī saaukstēšanās slimības. Sekss, un it īpaši orgasmi, palīdzēs tev izvairīties no iesnām, kakla sāpēm, gripas, kā arī kuņģa un zarnu trakta darbības traucējumiem.

3.Palēnina novecošanās procesus

Reklāma
Reklāma

Romas Universitātes zinātnieki noskaidrojuši, ka fiziskie kontakti, sākot ar skūpstiem un beidzot ar seksu, pagarina cilvēka mūžu tieši tāpat kā fiziskā aktivitāte. Acīmredzot, cilvēciskie kontakti iedarbojas tik labvēlīgi tādēļ, ka to ietekmē atbrīvojas dabiskie labsajūtas "aģenti" - endorfīni, kuri paaugstina organisma izturību.

4.Saglabā dzimumtieksmi

Gan vīrieši, gan sievietes, kuri jaunībā bieži nodarbojas ar seksu, saglabā dzimumdziņu līdz sirmam vecumam. Pētījumos konstatēts, ka tad, ja dzimumdziņa netiek regulāri vingrināta (ar seksu, masturbāciju vai seksuālām fantāzijām), ar gadiem tā tiek pazaudēta pilnīgi.

5.Novērš menstruālās sāpes

Iknedēļas sekss nodrošina regulārus menstruālos ciklus, augstāku estrogēna līmeni un mazāk izteiktu PMS. Orgasms var atbrīvot arī no menstruālajām sāpēm un pārtraukt spazmas, turklāt maksts vai klitora stimulēšana rada vispārēju pretsāpju efektu.

 

Avots: Anita Naika "Slinkas meitenes rokasgrāmata" (izd.Zvaigzne ABC).