Dārzeņu un pupiņu sautējums

Šo vakariņu pagatavošana aizņems 35 minūtes!
Ja vēlies, lai sautējums būtu maigāks, pamēģini dārzeņus sautēt nevis ūdenī vai buljonā, bet pienā; tas padarīs sautējumu nedaudz maigāku un saldenāku. Aikāgaršo publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja vēlies, lai sautējums būtu maigāks, pamēģini dārzeņus sautēt nevis ūdenī vai buljonā, bet pienā; tas padarīs sautējumu nedaudz maigāku un saldenāku. Aikāgaršo publicitātes foto.

Porcija: 4 cilvēkiem

 

Nepieciešams:

Burkāni  – 2 gab. 

Sīpols – 1 gab. 

Rācenis – 1 gab.

Kartupeļi – 500 g 

Ķiploks – 60 g

Pupiņas – 400 g

Sāls, pipari, garšvielas – pēc garšas

Eļļa vai sviests cepšanai 

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

1. Notīri un sagriez dārzeņus vienādos gabalos;

2. Dziļā pannā sakarsē eļļu vai sviestu, apcep burkānus un sīpolus;

3. Pievieno kartupeļus un ķiploku, uzliec vāku un turpini sautēt, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdeni, lai nepiedeg;

4. Sautē dārzeņus 15 minūtes, tad pievieno rāceņus un turpini sautēt vēl 10 minūtes;

5. Kad dārzeņi mīksti, pievieno pupiņas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc savas izvēles;

6. Pasniedz siltu, ar svaigiem zaļumiem un jogurtu bez piedevām vai krējumu.

 

Aikāgaršo padoms!

Ja vēlies, lai sautējums būtu maigāks, pamēģini dārzeņus sautēt nevis ūdenī vai buljonā, bet pienā; tas padarīs sautējumu nedaudz maigāku un saldenāku. Uz šo produktu daudzumu būs nepieciešams apmēram 400 ml piena. Esi uzmanīgs un nepiededzini! 

Saistītie raksti