Nātru izvilkums augsnes bagātināšanai. Lēti un efektīvi

Ir cilvēki, kuri uzskata, ka nav labāka avota, kā augsni bagātināt ar slāpekli, kas nepieciešams dažādu dārza augu attīstībai, par nātru izvilkumu. Tagad ir īstais laiks pagatavot nātru izvilkumu, jo tas jādara, kamēr nātres nav sākušas ziedēt.

Nātres pavasarī ir izmantojamas ne tikai uzturā un skaistumkopšanā, bet arī kā slāpekļa bagātinātājs dārza darbos. Foto: www.kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nātres pavasarī ir izmantojamas ne tikai uzturā un skaistumkopšanā, bet arī kā slāpekļa bagātinātājs dārza darbos. Foto: www.kasjauns.lv

 

Lai pagatavotu šo izvilkumu, nepieciešams savākt svaigas nātru lapiņas, bet tas jāpaveic līdz nātru ziedēšanas laikam. Darbiņa paveikšanai būs nepieciešami cimdi, jo nātru lapas dzeļ.

Kādā palielā traukā liec kilogarmu sagrieztu nātru lapu, pievieno 2 ēdamkarotes talka pulvera un aplej to visu ar 10 litriem ūdens. Tad trauku liec kādā siltākā vietā un reizi diennaktī apmaisi.

Ja viss būs izdarīts pareizi, aptuveni pēc 3 diennaktīm maisījums sāks palikt šķidrāks, bet pēc pusotras nedēļas uzlējums ir gatavs lietošanai. To var noteikt arī pēc krāsas - šķidrums būs kļuvis ļoti tumšs, bet lapiņas būs izšķīdušas pilnībā.

Gatavo uzlējumu atšķaidi attiecībā 1:10. Pašu ērtībai, sagatavoto maisījumu var sapildīt mazākos, ērtākos traukos, piemēram, pudelēs un glabāt dārza mājiņā vai šķūnī. 

Reklāma
Reklāma

Augus, ko vēlies bagātināt ar slāpekli, aplaisti aptuveni 2 reizes mēnesī, bet lietainā laikā - nedaudz biežāk. Uzlējums jālej nevis tieši uz auga, bet tam apkārt.

 

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.