Aprīļa sākumā noslīkuši jau 3 bērni. Kā nosargāt savu bērnu?

Rādītāji par bērnu traumatismu un nāves gadījumiem no sadzīvē gūtām traumām Latvijā joprojām ir vieni no visaugstākajiem Eiropā. Tāpēc atkārtoti izdota ģimenes portāla mammamuntetiem.lv un "Fonds Mammām un Tētiem" grāmata par bērnu drošību “Kā nosargāt sava bērna dzīvību”, to iespējams saņemt bez maksas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 


“Svētdien Kurzemē piemājas dīķī noslīcis divus gadus vecs bērns."


"Marta beigās divus gadus vecs zēns noslīka piemājas dīķī Valgundē. Puisītis bija spēlējies pagalmā, kamēr viņa vecmamma, kas pieskatīja bērnu, uz brīdi iegāja mājā. Kad viņa atkal iznāca, bērnu pagalmā vairs neredzēja."


"Savukārt Babītes pagastā 3. aprīlī vietējā dīķī noslīkusi četrus gadus veca meitenīte. Viņa vizinājusies ar velosipēdu gar vietējo dīķi, līdz tēvs pamanījis, ka bērns ir pazudis. Ieraugot, ka riteņa sliede ieiet ūdenī, tēvs sācis meklēt meitu ūdenī."

 

Šie ir izraksti no šā gada aprīlī publicētajām ziņām. Traģiski gadījumi, par kuriem pat domāt negribas, un žēl, ka Latvijā jaunie vecāki par riskiem, kas ikdienā apdraud bērnus, visbiežāk saņem tieši no šādām ziņām, nevis, piemēram, no sava ģimenes ārsta. Jo kā gan jaunā mamma un tētis šādas lietas var zināt, ja nav neviena, kas viņiem to izstāsta..?

 

Katru gadu mēs, ģimenes portāls mammamuntetiem.lv, atjaunojam un izdodam grāmatu par bērnu drošību “Kā nosargāt sava bērna dzīvību”, kuru iespējams saņemt vai lejupielādēt bez maksas. Grāmatas mērķis ir skaidrot vecākiem, kādi riski apdraud bērnu un kā savu mazo nosargāt, jo statistika liecina – vidēji 70% no visiem nelaimes gadījumiem notiek tieši mājās. 

Kā nosargāt sava bērna dzīvību, bērnu drošība

 

2013. gada nogalē ar Slimību profilakses un kontroles centra atbalstu izdoti 10 000 grāmatas eksemplāru, tos bez maksas iespējams saņemt pie saviem ģimenes ārstiem, kā arī dzemdību namos to dāvina jaunajiem vecākiem, izrakstoties no slimnīcas. Arī šajā gadā plānota grāmatiņas atkārtota izdošana.

 

Reklāma
Reklāma

Grāmata pieejama šādās vietās:

 

Rīgas Dzemdību nams

P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas dzemdību nodaļa

Jēkabpils reģionāla slimnīca

Alūksnes novada sociālais dienests

Ogres rajona slimnīca

Tukuma slimnīca

Balvu un Gulbenes slimnīca

Ziemeļkurzemes reģionāla slimnīca

Vidzemes slimnīca

Kuldīgas slimnīca

Rēzeknes slimnīca

 

Grāmatu bez maksas vari lasīt vai lejupielādēt mammamuntetiem.lv sadaļā Mūsu grāmatas.

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja