Lūk, šī ķivere ir nedroša! Atsaukta tās izplatīšana

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pieņēmis lēmumu atzīt SIA "GANDRS" izplatīto bērnu veloķiveri SPIKE, rozā krāsā, 44-48cm, XXS,185g par nedrošu, jo tā rada nopietnu risku. Ņemot vērā riska līmeni, PTAC uzdevis uzņēmumam pārtraukt preces pārdošanu, piegādāšanu, kā arī citādu izplatīšanu tirgū, izņemt ķiveri no "GANDRS" tirdzniecības tīkla, atsaukt to no mazumtirgotājiem un patērētājiem un iznīcināt piemērotos apstākļos.
Šī ķivere tavam bērnam var būt nedroša. Proti, tā nepilda savas funkcijas, brīdina PTAC. Foto no PTAC.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī ķivere tavam bērnam var būt nedroša. Proti, tā nepilda savas funkcijas, brīdina PTAC. Foto no PTAC.

 

 

PTAC amatpersonas jau pērn vasaras beigās izņēma "GANDRS" veikalā „Viss atpūtai dabā” Brīvības gatvē 372, Rīgā, preces paraugu un nodeva to ekspertīzes veikšanai. Saņemtajā testēšanas pārskatā konstatēts, ka ķiveres paraugs neatbilst standarta "Aizsargķiveres riteņbraucējiem, skeitbordistiem un skrituļslidotājiem" prasībām.

 

Ņemot vērā testēšanas pārskatā konstatēto preces neatbilstību standarta izvirzītajām prasībām, PTAC veica ķiveres riska izvērtēšanu un secināja, ka prece rada nopietnu risku un tā ir atzīstama par nedrošu. Līdz ar to nav pieļaujama turpmāka preces pārdošana, piegādāšana vai citāda izplatīšana.

 

Ja tev mājās ir nopirkta šāda aizsargķivere, noteikti to nelieto un ziņo PTAC.

Reklāma
Reklāma

 

Šī gada 14.februārī PTAC pieņēma lēmumu, ar kuru uzdeva SIA "GANDRS" pārtraukt preces pārdošanu, piegādāšanu, kā arī citādu izplatīšanu tirgū, izņemt preci no uzņēmuma tirdzniecības tīkla, atsaukt to no mazumtirgotājiem un patērētājiem un iznīcināt piemērotos apstākļos.

 

Tā kā firma nav izpildījusi PTAC lēmumā uzdoto - atsaukt preci no patērētājiem, PTAC aicina patērētājus, kuru rīcībā ir minētā ķivere:

- pārtraukt preces lietošanu;

- informēt PTAC, zvanot uz tālruni 67388639 vai iesniedzot virtuālo kontaktformu http://www.ptac.gov.lv/page/232