Kā sievietei kopt ādu pēc 50 gadu vecuma

Droši vien ikkatram no mums dzīvē pienāk brīdis, kad aizdomājamies par laika nepielūdzamo spēku, kas nemanot sejā iezīmē smieklu krunciņas un lēnām saliec kādreiz jauneklīgo un spēcīgo stāvu. Lai gan mēs nespējam apturēt laiku un izdzēst pēdas, ko tas atstāj, tomēr, lietojot speciālus kosmētiskos līdzekļus un piekopjot veselīgu dzīvesveidu, varam aizkavēt novecošanās pazīmes un uzlabot savu ārējo izskatu. Šoreiz par tām, kuras pārkāpušas 50 gadu slieksni.

Lai mazinātu grumbu veidošanos un veicinātu ādas atjaunošanos būtu ieteicams meklēt līdzekļus, kuru sastāvā ir A vitamīns un to atvasinājumi. Tie ne vien palīdzēs reģenerēt šūnas, bet arī izlīdzinās ādas toni un struktūru, gadījumā, ja izveidojušies kādi nelīdzenumi, iesaka speciāliste.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Lai mazinātu grumbu veidošanos un veicinātu ādas atjaunošanos būtu ieteicams meklēt līdzekļus, kuru sastāvā ir A vitamīns un to atvasinājumi. Tie ne vien palīdzēs reģenerēt šūnas, bet arī izlīdzinās ādas toni un struktūru, gadījumā, ja izveidojušies kādi nelīdzenumi, iesaka speciāliste.

 

Lai gan sasniedzot 50 gadu vecumu, vairs nav iespējams izmainīt to, kāds dzīvesveids un paradumi piekopti kādreiz, tomēr arī šis brīdis nav par vēlu, lai sāktu jaunu dzīvi, kurā pārskatītu savu ēdienkarti, atmestu kaitīgos ieradumus un nodarbotos ar fiziskām aktivitātēm. Taču, ja jūti, ka ar šīm darbībām varētu nepietikt, lai vizuāli atgrieztu jaunības skaistumu, tad noteikti ir vērts padomāt par kosmētiskajiem līdzekļiem, kas spēj uzlabot ādas un ķermeņa stāvokli. Vairāk par to, kas tieši būtu jāņem vērā šāda veida produktus iegādājoties, stāsta farmaceite Paula Vaivade.

 

Galvenais - ievērot regulārus sejas kopšanas rituālus

Arī pēc 50 gadu sliekšņa pārkāpšanas ir būtiski pieturēties pie klasiskajiem sejas kopšanas rituāliem – ādas attīrīšanas, tonizēšanas un mitrināšanas. Līdzekļi sejas kopšanai jāizvēlas atbilstoši ādas tipam un tās pāšreizējam stāvoklim – cilvēkiem ar sausu ādu noteikti nevajadzētu izvēlēties produktus, kas paredzēti taukainai ādai un otrādi.

 

Tāpat reizi nedēļā būtu ieteicams lietot skrubi, lai noņemtu atmirušās šūnas un veicinātu ādas atjaunošanos. Kopjot sejas ādu, nedrīkst aizmirst arī par kakla un dekoltē zonu – arī šajās vietās āda ir ļoti plāna un jutīga, tāpēc tām nepieciešama tikpat rūpīga kopšana un mitrināšana. Turklāt līdz ar seju un rokām tās ir pirmās, kas nodod mūsu patieso vecumu, norāda "A Aptieku" tīkla pārstāve.

 

Lai mazinātu grumbu veidošanos un veicinātu ādas atjaunošanos būtu ieteicams meklēt līdzekļus, kuru sastāvā ir A vitamīns un to atvasinājumi. Tie ne vien palīdzēs reģenerēt šūnas, bet arī izlīdzinās ādas toni un struktūru, gadījumā, ja izveidojušies kādi nelīdzenumi. Jāņem vērā, ka šie produkti pārsvarā ir lietojami tikai uz nakti. Tie pieejami gan ampulu, gan fluīdu, gan krēmu veidā.

 

Savukārt, ja svarīgākā ir ādas mīkstināšana, būtu ieteicams vaicāt pēc tādiem kosmētiskajiem līdzekļiem, kuri satur "urea". Ādas mitrināšanai labi līdzēs preparāti, kuru sastavā ir hialuronskābe, kas lieliski uzturēs nepieciešamo mitruma līmeni un aizpildīs mazās grumbas.

 

Reklāma
Reklāma

Arī ķermeņa ādas kopšanai nepieciešams ievērot tos pašus principus, kādi tiek attiecināti uz rūpēm par sejas ādu – ķermeņa ādu nepieciešams regulāri attīrīt, mitrināt un skrubēt, tādējādi veicinot tās atjaunošanu. Gadījumā, ja pastiprināti veidojas nepievilcīgi zilumi vai apsārtumi, ir nepieciešams jau laikus meklēt to rašanās cēloni, doties vizītē pie ārsta, jo tas, kas sākumā šķiet tikai kā vizuāls defekts, patiesībā var izrādīties blakusparādība kādai nopietnai iekšķīgai slimībai vai infekcijai.

 

Acu un lūpu zona

Kā skaidro P.Vaivade, acu un lūpu zonu kopšanai jālieto vēl maigāki līdzekļi nekā sejas ādai. Āda ap acīm un lūpām ir visplānākā, un tieši tur tā tiek visvairāk ietekmēta ar dažādiem ārējiem stresa faktoriem, tāpēc īpaši rūpīgi jāizvēlas arī produkti to aprūpei. Acīm labāk lietot speciāli tām paredzētus līdzekļus, jo parastais sejas krēms var izrādīties par stipru. Īpaši vēlams izvēlēties tādus produktus, kuru sastāvā ir pantenols, hialuronskābe un vielas, kas veicina ādas pietūkuma samazināšanos.

Ja cilvēks smēķē vai ir ilgstoši to darījis iepriekš, tad noteikti jāvērš uzmanība preparātiem, kas sekmē ādas mitrināšu un novērš jaunu grumbu veidošanos, jo regulāriem smēķētājiem raksturīgas gan tā sauktās “vārnu kājiņas” pie acīm, gan sīkās rieviņas lūpu zonā.

 

Kādus produktus biežāk iegādājas sievietes, bet kādus vīrieši?

Protams, arī pēc 50 gadu vecuma sasniegšanas interesi par dažādiem kosmētiskajiem līdzekļiem visbiežāk izrāda tieši sievietes, nevis vīrieši, taču šajā vecumā arī kungi par savu ārējo izskatu noteikti rūpējas vairāk nekā jaunībā. Viens no biežāk sastopamajiem iemesliem, kāpēc vīrietis vēršas pēc padoma pie farmaceita par kosmētisko līdzekļu iegādi, ir matu izkrišana.

 

Ja sievietēm aktuālākie ir dažādi preventatīvi krēmi, kas aptur grumbu veidošanos, tad kungus interesē tieši efektīvākie līdzekļi, kas novērstu iespējamo plikpaurību. Protams, nereti ar šādu problēmu saskaras arī sievietes pēc menopauzes iestāšanās, kurām krasu hormonālo izmaiņu rezultātā var nākties saskarties ar pēkšņu matu izkrišanu, bet arī tam ir iespējams rast risinājumu. Arī par šo jautājumu, tāpat kā par jebkuru citu kosmētisko līdzekļu piemērotību tieši konkrētajam cilvēkam, farmaceits aptiekā sniegs profesionālu un izsmeļošu konsultāciju, tādējādi savā ziņā veicinot, ka iegādātais līdzeklis būs piemērots tieši jums, stāsta farmaceite.

 

Matu izkrišanu vislabāk novērš dažādas eļļas, kas jāiemasē matos pirms to mazgāšanas, kā arī preparāti, kas stiprina matu saknes un to sīpoliņus, tāpat ļoti labi palīdz arī regulāra galvas ādas masāža, taču jāievēro, ka tai ir jābūt pietiekami maigai, lai matiem nenodarītu pāri. Papildus kosmētiskajiem līdzekļiem būtu vēlams iekšķīgi uzņemt arī C vitamīnu, cinku, kalciju, selēnu un silīciju.