Atvadies no pumpām! 6 lietas, kuru dēļ cieš āda

 
Pusaudžu gadi jau sen aiz kalniem, bet tev joprojām jācīnās ar stūrgalvīgām pumpām? Šo sajūtu pazīst daudzas no mums. Bet vai zināji, ka no tām pavisam vienkārši vari izvairīties?
Regulāri mazgā cepures un šalles, kā arī notīri sava viedtālruņa ekrānu un brilles, jo uz šiem priekšmetiem uzkrājas daudzi netīrumi, kas kairina sejas ādu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Regulāri mazgā cepures un šalles, kā arī notīri sava viedtālruņa ekrānu un brilles, jo uz šiem priekšmetiem uzkrājas daudzi netīrumi, kas kairina sejas ādu!

 

Bieži vien mūsu ikdienas paradumi sagrauj cerības uz skaistu un tīru ādu, turklāt mēs to pat nepamanām! Portāls allure.com “atšifrē” 6 pumpu rašanās cēloņus, kurus uzveicot iespējams iegūt tīru sejas ādu. Ja tev piemīt kāds no šiem paradumiem, ir laiks tos mainīt! 

 

Cepures, šalles, brilles un mobilie telefoni 

Uz šiem priekšmetiem uzkrājas neredzama, bet kaitīga kombinācija no taukiem, kosmētikas produktiem un matu ieveidošanas līdzekļu pārpalikumiem. Visi šie netīrumi un baktērijas kairina ādu un var kļūt par cēloni pumpām. No tā iespējams izvairīties divos veidos. Pirmkārt, pēc darba dienas uzreiz notīri seju ar mazgājamo līdzekli vai micelāro ūdeni, pēc tam ar toniku. Otrkārt, regulāri mazgā cepures un šalles, kā arī notīri sava viedtālruņa ekrānu un brilles. 

 

Pumpu spaidīšana 

Ilga lūkošanās uz savu spoguļattēlu gandrīz neizbēgami noved pie pumpiņu spaidīšanas. Taču ar to nevajag aizrauties. Patiesība ir tāda, ka pēc pumpas izspiešanas baktērijas tikai iekļūst vēl dziļāk porā. Tāpēc, kad tev nākamreiz uzmetas kāda pumpa, nesteidzies to izspiest, bet gan ārstē ādu ar salicilskābi saturošiem līdzekļiem un maskē to ar korektoru. 

 

Pārspīlēta sejas kopšana 

Ar to ir viegli pāršaut pār strīpu, it īpaši ja ādas problēmas ir bieža problēma un tik ļoti gribas ātrāk tikt pie skaistas sejas ādas. Taču izvairies no pārāk biežas sejas mazgāšanas, agresīviem līdzekļiem un pārmērīga sejas pīlinga, jo tas viss noņem no ādas dabīgo tauku kārtiņu, un tad baktērijām ir vieglāk piekļūt ādai. Ja pārāk aizrausies ar skrubjiem, izjauksi ādas dabīgo barjeru un sliktākajā gadījumā paliksi ar iekaisušu ādu. Āda ir jāattīra, taču ar mēru. 

 

Reklāma
Reklāma

Sejas nemazgāšana no rīta 

Daudzas sievietes domā, ka no rīta pietiek ādu noskalot ar vēsu ūdeni. Taču problemātiskas ādas gadījumā tā nav taisnība. Arī naktī mūsu organisms turpina darboties un uz ādas izdalās sviedri, tauki, vielmaiņas gala produkti. Tāpēc sāc rītu ar vieglu sejas attīrīšanu, lai attīrītu ādu no netīrumiem. 

 

Ātrās uzkodas 

Mēs jau zinām, ka kalorijām bagātās ātrās uzkodas nenāk par labu figūrai. Taču bieži tiek piemirsts kaitējums sejas ādai, kas daudzām no mums liktu kārtīgi pārdomāt ēdienkarti. Jaunos pētījumos pierādīts, ka produkti, kuri izraisa strauju cukura līmeņa celšanos, aktivizē vairākus hormonus, kas rada pumpas. Tā vietā palutini ādu ar A un E vitamīnu saturošiem produktiem, piemēram, salātlapām, greipfrūtiem un avokado. Tiem ir pretējs – ādu attīrošs  efekts. 

 

Kokteiļu malkošana 

Alkohols tiešā veidā neizraisa pumpu rašanos, taču piedevas dāmu iecienītajos saldajos kokteiļos gan. Toniks, augļu sula un sīrups ir tikai trīs no daudzajiem draudiem, kas tavai ādai uzglūn no skaistās kokteiļu glāzes. Ballītēs labāk pieturies pie vienkāršiem dzērieniem, kā arī pēc katras alkohola glāzes izdzer glāzi ūdens, lai novērstu organisma atūdeņošanos. Ja tu bieži ciet no pinnēm, labāk nosaki dzērienu limitu un ierobežo gan alkoholu, gan cukuru saturošu dzērienu lietošanu. 

 

Avots: www.kasjauns.lv