Kā žigli uzkrāsoties, ja meikapam ir tikai 10 minūtes laika? Tas tiešām ir iespējams!

Jāskrien uz pasākumu, bet nav laika stundām ilgi stāvēt pie spoguļa? Uzzini, kā uzklāt efektīvu grimu dažu minūšu laikā.

Pat ja no rīta tev ir tikai 2 minūtes laika, ko vari atvēlēt savam skaistumam, uzpos sevi! Foto: mammamuntetiem.lv arhīvs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pat ja no rīta tev ir tikai 2 minūtes laika, ko vari atvēlēt savam skaistumam, uzpos sevi! Foto: mammamuntetiem.lv arhīvs

 

Konsultē: Baiba Grīna, stiliste un grima māksliniece 

 

Lūk, tavs ātrā meikapa uzklāšanas plāns pa soļiem: 


10 minūtes 

Lai sejai piešķirtu reljefu, mirdzumu un izteiksmīgumu, izgaismo to. Izmanto konsīleru, kam ir gaismu atstarojošās daļiņas. Ieklāj nelielus gaismas laukumiņus virs lūpas un zem uzacīm, kā arī zem acīm, tādējādi pilnībā nomaskējot tumšos lokus. 


9 minūtes 

Vakara pasākumam tev nepieciešams ilgnoturīgs tonālais krēms. Taču pievērs uzmanību, lai tas nebūtu pārāk biezs un neradītu sajūtu, ka esi uzlikusi masku. Tonālajam krēmam jābūt matētam, taču vienlaikus – sejai jāpiešķir dabisks izskats. Vislabāk izvēlies fluīdu – tam ir vieglāka konsistence, taču tas izlīdzina sejas toni, kā arī piešķir ādai veselīgu mirdzumu. Dāmām gados patiks tonālais krēms ar nelielu liftinga efektu. Tonālo krēmu vieglā kārtiņā ar pirkstiem vai švammīti klāj pa sejas kosmētiskajām līnijām, bet, ja tā nejauši ticis par daudz, nosusini ar sausu salveti. 

 

7 minūtes 

Spīdumu no sejas nomaskēs pūderis (atceries to paņemt līdzi, lai vakara gaitā ik pa laikam piepūderētu degunu un pieri). Ja grūti atrast savam sejas tonim, kā arī tonālajam krēmam piemērotu pūdera toni, šo problēmu atrasinās birstošais pūderis, kam nav krāsas. Caurspīdīgs, bet viegla mirdzuma pūderis piešķirs tev perfektu porcelāna sejas izskatu. 

 

6 minūtes 

Reklāma
Reklāma

Bronzeris vai vaigu sārtums – izvēlies! Ja āda ir iedegusi un vēlies tai piešķirt vasarīgāku un veselīgu toni, ar vieglu otas vilcienu uz vaigiem liec bronzeri. Ja tev ir gaiša sejas āda, labāk izvēlies rozīgas vaigu ēnas. Svinīgs vakara pasākums ir īstais laiks, lai beidzot lietotu mirdzošo efektkosmētiku. Tāpēc pamēģini vaigu ēnas, kurām klāt ir mirdzumiņi. Uzklāj tās uz pašiem vaigu galiem un nedaudz uz pieres. 

 

5 minūtes 

Acu grimu veido pēc iespējas vienkāršāku. Pietiks ar divu toņa acu ēnām. Pa visu plakstiņu uzklāj gaišāku ēnu un plakstiņu ārpusē – tumšāku.   

 

4 minūtes 

Lai arī steidzies, neatsakies no lainera. Eleganta, šaura svītriņa virs augšējās skropstu līnijas izcels skropstas un piešķirs acīm koncentrētāku un sakāpinātāku skatienu. Lainera toni izvēlies pieskaņotu ēnām vai arī – klasiski melno. Atceries – vakara pasākumiem dekoratīvo acu kosmētiku izvēlies ar 24 stundas ilgu noturību, lai glītais grims nepazustu jau pēc pirmās dejas. 

 

2 minūtes 

Neaizmirsti, protams, arī skropstas. Garas un kuplas skropstas skatienu darīs vēl izteiksmīgāku. Velc tušas otiņu pāri skropstām vairākkārt un noteikti nokrāso arī apakšējās skropstas, jo tas vizuāli acis atvērs vēl plašāk. 


60 sekundes 

Nobeigumā uzkrāso lūpas! Nenošausi greizi, ja izvēlēsies lūpu spīdumu maigos toņos, taču vakara grimam labāk izvēlēties tādu spīdumu, kas nav vienmērīgā tonī, bet gan ar mirdzuma gabaliņiem. Ja esi izvēlējusies gaišas acu ēnas, tad sievišķīgu šarmu tev piešķirs klasiski sarkanas lūpas, kas krāsotas ar matētu lūpu krāsu. 

 

Autors: žurnāls "OK"

Avots: www.kasjauns.lv