Vai zināji, ka kakla āda nodod īsto vecumu? Padomi + 5 receptes kakla ādas kopšanai

Kakls vēl vairāk liecina par tavu vecumu nekā seja. Kļūstot vecākai, āda zaudē elastīgumu un sāk parādīties sīkas krunciņas – it sevišķi, ja āda ir sausa. 

Senajām Ēģiptē un vispār Āfrikā sievietes bija slavenas ar saviem graciozajiem kakliem. Kā viņas to panāca? Viņas visu nēsāja uz galvas.

FOTO: Shutterstock.com

Senajām Ēģiptē un vispār Āfrikā sievietes bija slavenas ar saviem graciozajiem kakliem. Kā viņas to panāca? Viņas visu nēsāja uz galvas.

Te daži padomi, kā saglabāt pievilcīgu un gludu kaklu:

  • Nekad nelasi guļus stāvoklī. Tā darot, saspiežas un saīsinās krūšu muskuļi, bet pagarinās muguras muskuļi. Tas nenozīmē, ka vispār nevajag lasīt grāmatas un mācīties. Dari to, bet tikai sēžot pie galda.
  • Staigā kā ēģiptiete. Senajām Ēģiptē un vispār Āfrikā sievietes bija slavenas ar saviem graciozajiem kakliem. Kā viņas to panāca? Viņas visu nēsāja uz galvas. Uzliec grāmatu uz galvas un pastaigā ar to pa māju. Tā tu trenēsi kakla muskuļus, un vienlaikus veidosi skaistu stāju. 
  • Liec uz kakla aukstas un karstas kompreses. Samitrini dvieli karstā ūdenī un aptin to ap kaklu. Atgulies, kamēr ūdens atdziest. Tad samitrini dvieli aukstā ūdenī un uzliec to uz kakla. 

5 receptes

Zaļā maska

1 tējkarote sasmalcinātu pētersīļu

240 ml silta piena

Pagatavošana: Trauciņā ieber pētersīļus, pielej siltu pienu un samaisa.

Lietošana: Maisījumā samitrina drāniņu un uzliek to uz kakla. Atstāj, līdz maska nožūst. Noskalo ar siltu ūdeni, pēc tam ieziež ar “Skaistā gulbja krēmu” (skatīt zemāk).

 

Kartupeļu un olu maska

2 cepti kartupeļi ar mizu

1 olas dzeltenums

1 tējkarote olīveļļas

1 tējkarote medus

Pagatavošana: Traukā saspaida ceptos kartupeļus, pievieno olas dzeltenumu, olīveļļu, medu. Labi samaisa. 

Lietošana: Masku bagātīgi uzklāj uz kakla. Pārsedz ar polietilēna maisiņu, lai saglabātos mitrums, un tur 15-20 minūtes. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni un ieziež ar “Skaistā gulbja krēmu” (skatīt zemāk).

 

Skaistā gulbja krēms

1 tējkarote kaltētu kumelīšu

1 tējkarote kakao sviesta

Reklāma
Reklāma

1 tējkarote medus

1 tējkarote olīveļļas

1/2 tējkarotes burvjlazdas ekstrakta

120 ml ūdens

Pagatavošana: Katliņā ielej ūdeni, ieber kumelītes un uzvāra. Atstāj ievilkties 10 minūtes, izkāš. Piemērotā traukā ieliek kakao sviestu un izkausē mikroviļņu krāsnī. Pievieno medu, olīveļļu un burvjlazdas ekstraktu, pielej kumelīšu tēju un rūpīgi samaisa.

Lietošana: Katru vakaru pirms gulētiešanas krēmu maigi uzziež uz kakla.

 

Tonizējošs losjons ar gurķi

1 liels gurķis

3 tējkarotes degvīna

Pagatavošana: Sarīvē gurķi ar visu mizu. Traukā ieliek gurķi, pievieno degvīnu, samaisa. Atstāj ievilkties 10 dienas vēsā, tumšā vietā, pēc tam uzglabā ledusskapī.

Lietošana: Losjonā samitrina kokvilnas vates plāksnīti un notīra ar to kaklu. Nenoskalo.

 

Losjons ar olas dzeltenumu un krējumu

1 tējkarote skābā krējuma

1 olas dzeltenums

1 tējkarote citrona sulas

Pagatavošana: Mazā trauciņā ielej skābo krējumu, pievieno olas dzeltenumu un samaisa. Tad pielej citrona sulu un vēlreiz samaisa.

Lietošana. Losjonā samitrina kosmētisko salveti un notīra ar to kaklu. Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni.

 

 

Avots: N.Nikogosjana "Tavam skaistumam. Receptes mirdzošai ādai". R.: Zvaigzne ABC