Gardā medus kūka. Gatavošana ir vienkārša!

Nevajag gaidīt svētkus, lai gatavotu gardus mielastus un ceptu lieliskas kūkas, mēs varam vienkārši nosvinēt arī darba dienas beigas ar gardu kūkas gabaliņu, sēžot dīvānā un priecājoties, ka šī nogurdinošā diena beidzot ir galā! Izcep medus kūku jaukai vakara noskaņai un savam priekam!

Un, lūk, šis  vakars būs izdevies! Otrā rītā kūka pati kūst mutē!

FOTO: Shutterstock.com

Un, lūk, šis vakars būs izdevies! Otrā rītā kūka pati kūst mutē!

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k. medus
  • 100g sviesta
  • 3 olas
  • glāze cukura
  • 2 glāzes miltu
  • tējkarote sodas
  • 500g skābā krējuma
  • 250g cukura
  • vaniļas cukurs

     

Gatavošana:

  1. Katliņā karsē medu ar sviestu un cukuru.
  2. Pievieno sodu. Maisījums sāk putot.
  3. Katliņu noceļ no uguns un nedaudz padzesē.
  4. Pēc tam pa vienai pievieno olas un masu nepārtraukti maisa.
  5. Pamazām sijā klāt miltus.
  6. Atlikušo miltu daudzumu izber uz galda un mīklas maisījumu lej miltos.
  7. Mīklu mīca tik daudz, kamēr tā ir veltnējama. Ja nepieciešams, vēl pievieno miltus.
  8. Mīklu sadala desmit vienādos gabaliņos, katru gabaliņu plāni izveltnē, izgriež vajadzīgo kūkas formu un kārtas liek pa vienai cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā.
  9. Kamēr kārtas dziest, saputo skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
  10. Kad kārtas atdzisušas, sāk kārtot kūku, starp katru kārtu ieziežot saputoto skābo krējumu.
  11. Kūkas malas un virsu nosmērē ar saputoto krējumu un apbārsta ar sasmalcināto kūkas kārtu atgriezumiem.
  12. Rotā pēc patikas, šajā gadījumā kūkai izveidota sirds forma.
     
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

Saistītie raksti