Pētījums: Ikviens sev vēlas blakus redzēt humorpilnu un saimniecisku partneri

Laiki mainās, bet jautājums paliek:"Kādu ikviens mēs vēlamies redzēt sev blakus ideālo partneri?” Turīgu, skaistu, ar labiem sakariem un talantiem - tie nu jau tagad ir aizgājuši stereotipi par ideālo partneri. Šogad viss ir savādāk - gan sievietes, gan vīrieši savu ideālu saskata personāžā ar lielisku humora izjūtu, saimniecisku, ar izcilām gramatikas prasmēm un ar B kategorijas autovadītāja apliecību.

Gan sievietēm, gan vierīšiem otra svarīgākā motivācija, izvēloties partneri, ir seksuālā saderība, bet būtiskāk par to ir minams fakts, ka, salīdzinot ar 2013.gadu, par 39% pieaudzis to cilvēku skaits, kuri neizmanto kontracepciju.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Gan sievietēm, gan vierīšiem otra svarīgākā motivācija, izvēloties partneri, ir seksuālā saderība, bet būtiskāk par to ir minams fakts, ka, salīdzinot ar 2013.gadu, par 39% pieaudzis to cilvēku skaits, kuri neizmanto kontracepciju.

 

Must have jeb humors triumfē

Kā liecina IDEA GROUP nule kā veiktais pētījums "Seksualitātes un attiecību pētījums", aptaujājot par vajadzībām un vēlmēm, kā jau ierasts, sievietēm un vīriešiem domas par ideālo partneri dalās, tomēr ir kas vienojošs - abi dzimumi kā svarīgāko īpašību, kurai jāpiemīt pretējā dzimuma pārstāvim, min humora izjūta. Šim apgalvojumam piekrīt 52% sieviešu un 45% vīriešu, un interesanti, ka tas ir būtiskākais visās vecuma grupās - no 18 līdz 60 gadiem. Iespējams, ka tas ir saistīts ar ekonomisko situāciju valstī, kas nebūt neuzlabojas, tāpēc drūmajam latvietim ir svarīgs partneris, ar kuru kopīgi dalīties priekos un bēdu brīžos. Tā teikt, "labāk smieties pie konserviem, nekā raudāt pie ikriem".

Labai humora izjūtai cieši seko nepieciešamība būt saimnieciskam un tikt galā ar mājās darbiem - to atzīst 50% sieviešu un 50% vīriešu. Tikpat būtiski abiem dzimumiem ir tas, lai partneris būtu labā fiziskajā formā, kas nozīmē, ka sapnis par "skaisto santehniķi un seksīgo medmāsiņu" nav līdz galam vēl izsapņots.

...drūmajam latvietim ir svarīgs partneris, ar kuru kopīgi dalīties priekos un bēdu brīžos

Vīrieši vairāk nekā sievietes šogad īpaši nozīmīgi pievērsušies dzimtajai valodai, kas ieņem lielu lomu ideālā partnera izvēlē - vairāk nekā 40% vecumā no 18 līdz 60 gadiem vēlas, lai partneris gramatiski pareizi raksta dzimtajā valodā. Savukārt sievietēm tikpat būtisks rādītājs ir alkohola patēriņš - vairāk nekā 47% Latvijas daiļā dzimuma pārstāves vēlas sev redzēt blakus partneri, kurš reti lieto stiprinātos dzērienus.

Iespējams, ka tas ir saistīts ar vēlmi, lai pēc ballītes būtu iespēja vienmēr droši nokļūt mājās, jo vairāk nekā 30% sieviešu norāda, ka ideālajam partnerim ir jābūt B kategorijas vadītāja apliecībai. Interesanti – vīrieši attiecībā uz sievietēm domā tāpat.

Lietas, kuras vieno jeb seksuālā saderība triumfē

Galvenā motivācija, izvēloties partneri, abu dzimumu pārstāvjiem ir kopīgas intereses - tā uzskata vairāk nekā 80% aptaujāto.  Tas nozīmē, ka ideālais partneris ir atrasts, ja nemainīgais stāsts par 90.markas benzīnu, vai stundu ilgo šopingu, kura rezultātā nopirkta tikai nagu laka, tev joprojām šķiet neatkārtojams un aizraujošs. Interesanti, ka tas ir novērojams pilnīgi visās vecuma grupās - no 18 līdz 60 gadiem to uzver vairāk nekā 80% respondentu.

Priecē fakts, ka par 9% ir samazinājies to cilvēku skaits, kuriem pēdējo trīs mēnešu laikā sekss vispār nav bijis.

Citādāka situācija ir ar aktīvo sportošanu -  ievērojami būtiskāk pretēji citiem gadiem, šogad pieaudzis to jauniešu skaits, kuri vēlētos, lai viņu ideālais partneris brīvajā laikā nodarbotos ar sportiskajām aktivitātēm.

Reklāma
Reklāma

Lai gan šobrīd mūsu demogrāfija valstī ir ārpus jebkuras kritikas robežām, tautieši nolēmuši apvienoties ilgtspējīgai situācijas uzlabošanai. Proti, gan sievietēm, gan vierīšiem otra svarīgākā motivācija, izvēloties partneri, ir seksuālā saderība, bet būtiskāk par to ir minams fakts, ka, salīdzinot ar 2013.gadu, par 39% pieaudzis to cilvēku skaits, kuri neizmanto kontracepciju. Priecē arī fakts, ka par 9% ir samazinājies to cilvēku skaits, kuriem pēdējo trīs mēnešu laikā sekss vispār nav bijis.

Attālums IR šķērslis

Skumji, bet fakts  - šī gada pētījuma dati atklāj, ka senais un nemainīgais mīlētāju bauslis "attālums nav šķērslis" vairs nav patiess. Vairāk nekā 45% gan sievietes, gan vīrieši pilnīgi visās vecuma grupās norāda, ka šķērslis ilgtspējīgu attiecību veidošanai ir tad, ja partneris dzīvo vairāk nekā 100 kilometru attālumā. Visiem tiem, kuri domā savādāk, ir iespēja šo rādītāju nākamgad uzlabot, tā teikt, "sadoties rokās vienota mērķa labad".

...gan sievietes, gan vīrieši kā šķērsli laimīgām attiecībām min ikmēneša ienākumus minimālās algas apjomā.

Līdzīgi kā citās jomās Latvijā, aptaujas dati atklāj, ka ir nepieciešama akūta deputātu iesaiste sabiedrības integrācijas veicināšanā. Turklāt tas iezīmējas visās vecuma grupās, jo gan sievietes, gan vīrieši kā šķērsli laimīgām attiecībām min ikmēneša ienākumus minimālās algas apjomā. Tas nozīmē, ka rūpīgi ir jāpārdomā nepieciešamā iztikas minimuma palielināšana un iekļaušana stratēģiskajos plānos par Latvijas mājsaimniecību labklājības attīstību.

Lai atrastu savu īsto princi, tev būs jānobučo daudz varžu.

Un vēl …. Gribam vērst uzmanību visiem naktsdzīves cienītājiem – apmeklēt naktsklubus un bārus vairs nav stilīgi. To kā šķērsli ideālā partnera atrašanā min vairāk nekā 40% sievietes un vīrieši visās vecuma grupās.

Kurš meklē, tas atrod

Visi ir vienoti nostājā, ka sava ideāla atrašanai realitātē ir nepieciešams partneris, un jo vairāk jo labāk. Pētījuma dati atklāj, ka galvenā darbība, kas jāveic, lai savu ideālu atrastu -  JĀMEKLĒ! Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, par 27% ir pieaudzis to respondentu skaits, kuri tikai sākot ar trešo seksa partneri ir atraduši savu "lielisko". Vienlaikus par to liecina arī paša seksa biežums, jo par 27% ir pieaudzis to cilvēku skaits, kuri ar seksu nodarbojas 2-3 reizes nedēļā. Šeit vietā ir teiciens: "Lai atrastu savu īsto princi, tev būs jānobučo daudz varžu".

Par pētījumu:

IDEA Group "Sekusualitātes un attiecību pētījums" veikts 2014.gada janvārī. Aptauja veikta visā Latvijā, aptaujājot 504 respondentus vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlase veidota reprezentatīvai Latvijas populācijai.