Bērni iedvesmo! Fotogrāfs savu piecgadīgo meitiņu padara par zvaigzni. FOTO

Vai esi ievērojis, cik ļoti lielu iedvesmu vecākiem sniedz bērni? Ne viens vien tieši, kļūstot par mammu vai tēti, uzsāk savu īpašo biznesu, atrod jaunas aizraušanās. Gluži kā fotogrāfs Bils Gekass no Austrālijas - viņš savas meitas portretus iemūžinājis vecmeistaru gleznu stilā, padarot meitenīti par slavenību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Bils Gekass ir Austrālijā pazīstams foto portretu meistars, un ir divi iedvesmas avoti, kas atnesuši fotogrāfam slavu, ko viņš šobrīd bauda. Iedvesmotāji ir - klasiskās glezniecības vecmeistari un viņa meitiņa.

 

Fotogrāfs Gekass ir jaunradījis glezniecības vecmeistaru zināmākos darbus foto formātā, par modeli izmantojot savu piecgadīgo meitiņu. Iedvesmojoties no slavenajām gleznām, fotogrāfs izveidojis gan 18.gs. atbilstošu vidi, gan pasūtījis meitai īpašus tērpus. Lai radītu mīkstu, dabisku gaismu, Gekas lielu uzmanību pievērsis tieši krāsām un apgaismojumam. Beigu posmā autors veicis bilžu pēcapstrādi, kas izceļ viņa īpašo rokrakstu.

 

 

Jāatzīmē, ka no visu fotodarbu klāsta plašāku atpazīstamību ieguvuši tieši tie, kuros modele ir viņa meita. Mazās meitenes fotomodeles dotības nudien ir grūti apšaubīt. Nopietnība, ar kādu viņa iejutusies vecmeistaru gleznu tēlos, ļauj ieraudzīt bildēs ko ļoti dziļu un patiesu. 

Reklāma
Reklāma

 

Vai un kā bērni iedvesmo tevi? Būtu lieliski, ja padalītos ar savu stāstu. 

Starp citu, tieši tādēļ, ka kļuvu par mammu, radās ģimenes portāls mammamuntetiem.lv un nodibinājums "Fonds Mammām un Tētiem" :).

 

Autore:  Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja 

Foto: Bill Gekas, billgfoto/flickr.com 

Materiāla tapšanā izmantota informācija no ārzemju interneta resursiem un www.kasjauns.lv.