Chilli Con Carne jeb čili, ko var pasniegt kā pamatēdienu vai uzkodu ar čipsiem

Chilli Con Carne (Čili kon karne)  var pasniegt dažādos veidos - gan kā pamatēdienu, pasniedzot ar rīsiem, gan kā uzkodu ar Nacho čipsiem vai ietītus Tortilla pankūkās. Parasti tas tiek gatavots ar liellopa gaļu.

Droši variet gatavot arī nākamo porciju ar šīm uzkodām, jo šīs ilgi uz šķīvja neuzkavēsies!

FOTO: Shutterstock.com

Droši variet gatavot arī nākamo porciju ar šīm uzkodām, jo šīs ilgi uz šķīvja neuzkavēsies!

Sastāvdaļas:

Mērcei

  • 600 g maltās gaļas
  • 2 vidēji sīpoli
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 2 sarkanie čili pipari
  • 800 g tomāti savā sulā
  • 340 g konservētas kukurūzas
  • 800 g konservētas sarkanās pupiņas
  • ~ 20g Taco Spice Mix /Tex Mex/
  • 1 tējk. čili pulvera
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • sāls, pipari
  • pasniegšanai ''Nacho'' čipsi un siers vai Tortilla pankūkas

Gatavošana:

  • Notīra un sasmlacina sīpolu. Notīra ķiploku. Smalki sagriež piparus.
  • Mērcei: pannā sakarsē olīveļļu, tajā apcep dārzeņus - sīpolus, piparus un ķiplokus. Ķiploku izspiež caur ķiploka spiedi vai arī smalki sagriež. 
  • Kad tie apcepušies zeltaini brūni, dārzeņiem pievieno un apcep gaļu.
  •  Gaļai pievieno Taco Spice Mix /Tex Mex/, apmaisa un pievieno sasmalcinātus tomātus. Gaļu sautē ~ 10 minūtes, ļaujot šķidrumam iztvaikot. 
  • Kad gaļa gatava, pievieno pupiņas un kukurūzu, nedaudz pasautē.
  •  Ja Chilli Con Carne pasniedz kā uzkodu - kārto Nacho čipsus cepešpannā, kura izklāta ar capampapīru. Uz čipsiem liek karoti mērces un pārkaisa ar sieru.
  • Tos liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī uz ~ 6 minūtēm, līdz siers izkusis. 
  • Uzkodas pasniedz karstas.

Ja ēdienu paredzēts pasniegt kā uzkodu uz čipsiem - visu tomātu sulu nepievieno, lai masa nav pārāk mitra. Savukārt, pievienot visu šķidrumu un papildus tomātu pastas var, ja tiek pasniegts kā pamatēdiens ar rīsiem.

Reklāma
Reklāma

Recepte: ''cepucepu.lv''

 

Sastāvdaļas