Katrai ēdienreizei cita ēdienkarte. 100 000 000 variācijas

Vai iespējams vienā pavārgrāmatā iekļaut tik daudz recepšu, lai katrā mūža dienā varētu pagatavot citādāku maltīti? Izrādās, ka jā. “Jāņa Rozes apgāds” nupat izdevis tieši šādu pavārgrāmatu – “Katrai ēdienreizei cita ēdienkarte”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iespējams, grāmatu plauktos atrodamas pavārgrāmatas arī ar lielāku recepšu skaitu, tomēr šī grāmata ir īpaša gan izkārtojuma, gan ērtās praktiskās pielietojamības dēļ. Pārliekamajā pavārgrāmatā iekļautas 400 receptes, kas apkopotas četrās nodaļās: uzkodas, pamatēdieni, piedevas un deserti. Katra nodaļa izvietota vienā slejā, lai varētu viegli izveidot ēdienkarti no četriem ēdieniem. Piedāvātās receptes var sakombinēt neskaitāmos veidos, ikreiz savai ģimenei pagatavojot citādu maltīti.

Pavārgrāmatas formāts ir ērti novietojams uz virtuves galda vai letes. Parocīgā pārliekamā forma savukārt ļauj gatavošanas ieteikumus turēt acu priekšā. Sastāvdaļu saraksts un informācija par porcijām un gatavošanas ilgumu atrodas receptes lapas labajā pusē, gatavošanas gaitas apraksts – lapas kreisajā pusē. 

Lai plašā ēdienkaršu izvēle nesamulsinātu, katras lapas augšpusē redzams krāsains lauciņš ar ciparu. Ja visu četru recepšu cipari sakrīt, tas nozīmē, ka tā ir viena no ieteiktajām ēdienkartēm. To saraksts aplūkojams recepšu rādītājā. 

No angļu valodas tulkojusi Iveta Galēja

Reklāma
Reklāma

Datorgrafiskais noformējums: Anda Austriņa

 

Ieskaties: www.jr.lv