Šovakar Zaķusalā aizdegs Barikāžu atceres ugunskuru. Vēl citu pasākumu afiša

Janvāris ir Barikāžu atceres mēnesis, tāpēc Rīgā notiks vairāki pasākumi, lai atcerētos un pieminētu 1991.gada barikāžu laiku - tiks iedegti piemiņas ugunskuri, būs ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā, kā arī koncerts Rīgas Domā. Šodien, 13.janvārī, atceres ugunskurs tiks aizdegts Zaķusalā.
Janvāris ir Barikāžu atceres mēnesis, kura laikā notiek virkne dažādu pasākumu, lai atcerētos 1991.gada notikumus.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Janvāris ir Barikāžu atceres mēnesis, kura laikā notiek virkne dažādu pasākumu, lai atcerētos 1991.gada notikumus.

 

 

 

Ceturtdien, 16.janvārī, atceres pasākums notiks pie Vecmīlgrāvja tilta, bet  17.janvārī atklās izstādes ekspozīciju 1991.gada barikāžu muzejā. Sestdien, 18.janvārī, ikviens aicināts uz barikāžu rekonstrukcijas spēli Zaķusalā.

 

20. janvārī no plkst.12 līdz 17 ikviens interesents varēs apmeklēt 1991.gada barikāžu muzeja ceļojošo izstādi, kas būs apskatāma Reimersa ielā "muzeobusā" . Šajā dienā notiks arī ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un Bastejkalnā kritušo piemiņas vietās. Pēc ziedu nolikšanas ceremonijas tiks atklāta Barikāžu notikumu piemiņas plāksne pie bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas Raiņa bulvārī 6.

 

Svinīgs pasākums, kas veltīts 1991.gada barikāžu atcerei, 20.janvārī plkst.14 notiks arī Rīgas domes ēkā. Tajā piedalīties barikāžu notikumos bojāgājušo tuvinieki un tā laika vadošie Iekšlietu ministrijas un Rīgas milicijas darbinieki, kā arī Barikāžu fonda locekļi un Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvji.

Reklāma
Reklāma

 

20. janvārī no plkst.17 līdz plkst.21 Doma laukumā degs piemiņas ugunskurs. Savukārt Rīgas Domā plkst.18 Rīgas dome ielūdz uz koncertu "Vakara saullēkts", kuru ievadīs mācītāja Elija Godiņa uzruna. Koncertā piedalīsies koklētāja Laima Jansone, soliste Ieva Parša, Rīgas kamerkoris "Ave Sol", "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets: Kristiāna Šīrante, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Artūrs Gailis, Kārlis Klotiņš, aktieris Uldis Anže, diriģents Andris Veismanis. Koncertā ieeja būs bez maksas.

 

Barikāžu atcerei veltīts pasākums 20. janvārī notiks arī pie Rīgas kultūras centra "Iļģuciems", kur Amatu mājas logos būs eksponētas divu iļģuciemiešu – fotogrāfu Jāņa Knāķa un Georga Jemeļjānova barikādēm veltīto fotogrāfiju projekcijas. Kultūras centra pagalmā skanēs arī 1991. gada 20. janvāra radioreportāžu ieraksts.

 

Barikāžu atcerei veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome.