Pērn visvecākais līgavainis - 82 gadus vecs kungs

Pagājušajā gadā Daugavpilī kopumā reģistrētas 482 laulības. Visvecākais līgavainis bijis kāds 82 gadus vecs kungs, bet visvecākā līgava - 65 gadus veca. Turpretim visjaunākā līgava šajā Latgales pilsētā bijusi 17 gadus veca.

Sudrabkāzas pērn Daugavpilī svinētas 6 reizes, zelta - 9, bet vēl viens pāris atzīmējis rožu kāzas.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

"Sudrabkāzas" pērn Daugavpilī svinētas 6 reizes, "zelta" - 9, bet vēl viens pāris atzīmējis "rožu kāzas".

 

Kā liecina Daugavpils pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļas apkopotā informācija, Daugavpilī pērn no 482 reģistrētajām laulībām 76 notikušas baznīcā.

 

Laulības ar ārzemniekiem 2013.gadā Latgales pilsētā notikušas 28 reizes. Viens pāris pērn precējies, kad vienam vai abiem laulājamiem vēl nebija 18 gadu.

 

"Sudrabkāzas" pērn Daugavpilī svinētas 6 reizes, "zelta" - 9, bet vēl viens pāris atzīmējis "rožu kāzas".

 

Kā portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Daugavpils pašvaldībā, 75% pāru laulībā pērn stājās pirmo reizi, 25% - atkārtoti. 2013.gadā reģistrēto laulību skaits šajā Latgales pilsētā samazinājies, kas esot skaidrojams ar to, ka daudzi jaunieši ir aizbraukuši darbā uz ārzemēm, bez tam laulībā pašreiz stājas tie pilsētnieki, kas dzimuši pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, bet tad dzimstība bija izteikti zema.

 

Arvien vairāk pāru vēlas laulību ceremoniju ārpus Laulību nama (Marka Rotko Mākslas Centrā, Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā), interesējas arī par iespējām reģistrēt laulības privātmāju pagalmos, restorānos un citās telpās vai vietās.

 

Reklāma
Reklāma

Prieks. Šķiras mazāk

2013.gadā Daugavpilī visai būtiski samazinājies šķirto laulību skaits - ja 2012.gadā tādu bija 436 pāri, tad pērn - 374.

 

Dzimst vairāk bērnu

Daugavpilī pagājušajā gadā piedzimuši 846 bērni, bet gadu iepriekš - 762. No visiem piedzimušajiem mazuļiem 439 ir zēni, bet 407 meitenes. Pirmais bērns ģimenē piedzimis 369 gadījumos, otrais – 360, trešais -81, ceturtais –14,piektais- 13, sestais – 4, septītais- 2, devītais - 3.

 

Populārākie jaundzimušo vārdi Daugavpilī

Vēl joprojām populārākais zēna vārds ir Artjoms, meitenēm vecāki visvairāk dod vārdu  Anastasija. Vēl populāri ir šādi bērnu vārdi: Nikita, Viktorija, Maksims Milana,Sofija, Aleksandrs, Darja, Jegors.

 

Reti vārdi: Arnela,  Aurēlija, Denelina, Enžela, Evlalija, Jesenija, Kataleja, Mia, Brendons, Dārijs, Demiāns, Laurins, Liams, Lotārs. Raksturīgi, ka samazinās latvisko vārdu skaits, bet vairāk bērnus nosauc rietumnieciskos un musulmaņiem raksturīgos vārdos. Tas arī ir saprotami, jo reģistrē jaundzimušos, kuriem tēvi ir citu valstu piederīgie. Divkāršos vārdus saviem bērniem dod tie vecāki, kur viens no viņiem ir citas valsts pilsonis vai arī ļoti ticīgi vecāki.