No pāri palikušas maizes cepam torti

Šī torte ir garšīga, veselīga un lielisks veids, kā izmantot pāri palikušu maizi. Recepte 6-8 personām.
No pāri palikušas maizes cepam torti

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

 

  • 250 g cietas baltmaizes
  • puslitrs piena
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 bumbieri
  • sviests

 

Gatavošana

Maizi izmērcē pienā. Karstā pienā tā izmirks ātrāk. Pievieno olas, kakao, cukuru un nomizotus, gabaliņos sagrieztus bumbierus. Visu samīca mīklā un ne pārāk biezā kārtā ieklāj četrkantainā pannā, kas izklāta ar cepampapīru. Virsū liek sviesta piciņas, uzkaisa nedaudz cukura un cep 180 grādu karstā krāsnī 45 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Bumbieru vietā var izmantot rozīnes un ciedru riekstus, vai arī jebkādus citus augļus vai ogas.

 

Recepte no grāmatas "Itāļu virtuve" (izd."Jumava").