Izmēģini lazanju. Gatavošana soli pa solim

Vai vienmēr esi vēlējies pagatavot lazanju, bet ir licies, ka tas ir pārāk sarežģīti? To pagatavot ir ļoti vienkārši! Un ne velti lazanja ir mīļākais ēdiens slavenajam runcim Garfildam! :)

Iznākums ir ļoti garšīgs!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iznākums ir ļoti garšīgs!

Sastāvdaļas:

  • 1kg maltās gaļas
  • 2 sīpoli
  • 4 burkāni
  • paprika
  • tomāti savā sulā
  • lazanjas plāksnes (var aizvietot ar plānajām pankūkām)
  • garšvielas
  • siers
  • eļļa apcepšanai
  • buljons
  • tomātu mērce

Gatavošana:

  • Malto gaļu apcep, pievieno garšvielas.
  • Apcep arī notīrītus, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus.
  • Tāpat apcep arī smalki sagrieztus sīpolus un papriku.
  • Malto gaļu, burkānus, papriku un sīpolus samaisa kopā, tiem pievieno sagrieztus tomātus. Pēc nepieciešamības pievieno arī buljonu (plāksnēm ir jāizmirkst).
  • Ņem veidni, kurā kārto lazanju un pirmajā kārtā liek lazanjas plāksnes.
  • Nākamajā kārtā liek gaļas masu.
  • Nākamajā kārtā atkal liek lazanjas plāksnes. Tā to kārto, līdz veidne ir pilna.
  • Kā pēdējo liek lazanjas plākšņu kārtu un pārsmērē ar tomātu mērci.
  • To cep gatavu cepeškrāsnī, apmēram 200 grādos.
  • 5 minūtes pirms gatavības veidni izņem, un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas