Ātrais aromātiskais vistas plovs

Plovs ir klasisks ēdiens, kurš ļoti piemērots liela cilvēku skaita paēdināšanai, kā arī paņemšanai līdzi uz darbu un uzsildīšanai. Bet, lai vienkāršu ēdienu no ‘parastām’ sastāvdaļām paradītu interesantāku, ir dažas lietas, kuras jāatceras un jāievēro. Nepretendēju uz autentiskumu, bet garantēju, ka rezultāts būs aromātisks un labi garšojošs pusdienu vai vakariņu ēdiens!

Rīsos iecilā vistu un ceptos dārzeņus. Pievieno tomātu pastu, vistas buljonu no pannas (tas piedos sulīgumu) un mazos gabaliņos sagrieztus pētersīļus. Pēc vajadzības pievieno melnos piparus un sāli.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīsos iecilā vistu un ceptos dārzeņus. Pievieno tomātu pastu, vistas buljonu no pannas (tas piedos sulīgumu) un mazos gabaliņos sagrieztus pētersīļus. Pēc vajadzības pievieno melnos piparus un sāli.

Sastāvdaļas (4-5 cilvēkiem):

350 g rīsu (es izvēlos basmati dēļ šo rīsu izteiktā un patīkamā aromāta un garšas)

1 bioloģiskā buljona kubiņš

eļļa cepšanai

800 g vistas filejas, sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos

2 tējk. karija pulvera

ja ir – 1 ēdamk. Vusteras mērces (Worcestershire sauce)

2 paprikas, sagriezta mazos kubiņos

2 burkāni, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves

2 sīpoli, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos

1 ēdamk. brūnā cukura

maza pētersīļu buntīte

Reklāma
Reklāma

melnie pipari un sāls pēc garšas

5 ēdamk. tomātu mērces

 

Gatavošana:

Rīsus kārtīgi noskalo vairākos ūdeņos, kamēr ūdens vairs nepaliek balts. Rīsiem pievieno puslitru (500 ml) ūdens, pievieno pāris karošu karstā ūdenī izšķīdinātu buljona kubiņu) un uz vidējas (vai lielas) uguns uzvāra, tad uguni nogriež uz zemu, uzliek vāku un lēnām turpina vārīt, kamēr rīsi mīksti (bet ne izšķīduši). 

 

Ja ūdens būs nomērīts precīzi (dažiem rīsu veidiem 500 ml vietā var vajadzēt nedaudz vairāk 600 ml ūdens), tad nekāda rīsu maisīšana, kratīšana vai ‘bakstīšana’ vārīšanas procesa laikā nav vajadzīga – patiesībā jebkura iejaukšanās vārīšanas procesā sabojās gala rezultātu un rīsus beigās vienkārši ‘pieraus’ pie katra dibena. Beigās nogriež liesmu un katlam uzliek vāku, patur 5 minūtes.

 

Uz pirmās pannas uzkarsē eļļu, liek sīpolus un maisot apcept, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno papriku, atkal pacep 2 minūtes. Beigās pieliek arī burkānus, sāli un cukuru. Kārtīgi izmaisa un uz mazas liemas turpina cept, kamēr dārzeņi un gandrīz mīksti.

Uz otras pannas uzkarsē eļļu, eļļā cep vistas filejas gabaliņus. Pievieno karija pulveri, Vusteras mērci un sāli un cep, kamēr vista gatava. Pannas apakšā būs izdalījies buljons no vistas, to saglabā.

 

Veido plovu – rīsos iecilā vistu un ceptos dārzeņus. Pievieno tomātu pastu, vistas buljonu no pannas (tas piedos sulīgumu) un mazos gabaliņos sagrieztus pētersīļus. Pēc vajadzības pievieno melnos piparus un sāli. Kārtīgi samaisa un pasniedz!

 

Avots: lindasvirtuve.lv