Iepozē pareizi un bildēs izskatīsies par dažiem kilogramiem vieglāka! FOTOPADOMI

Ir sievietes, kuras izvairās trāpīties fotogrāfam pa kājām ar atrunu - es fotogrāfijās neizskatos pārāk labi. Tomēr - ikviens var tikt pie sapņu foto, ja vien zina dažus knifus - kā pareizi stāvēt, kā turēt galvu un kur likt rokas. Tuvojas svētki ar dažādām ballēm un pasākumiem, tāpēc šie padomi ir īpaši aktuāli. 

Tas nav nekas, ja esi atbīdījusies prom no krēsla atzveltnes, galvenais - sēdi taisni un tā, lai neslīdi no krēsla zemē.

FOTO: Shutterstock.com

Tas nav nekas, ja esi atbīdījusies prom no krēsla atzveltnes, galvenais - sēdi taisni un tā, lai neslīdi no krēsla zemē.

 

Vissvarīgākais - stāja!
Nebūs svarīgi, kā turi kājas un rokas, ja visa pamats - stāja - būs nepareiza. Iztēlojies, ka vertikāli caur tevi stiepjas pavediens, kurš tevi velk uz augšu. Ļaujies šim pavedienam, tad arī stāja būs īstā. Dažkārt fotogrāfi sievietes aicina iztēloties, ka ir balerīnas. No vienas puses tas šķiet viegli, bet fotogrāfi atzīst - te atklājas, cik daudzām sievietēm tomēr ir neveikla stāja. Esot sajūta, ka sievietes fotografējoties cenšas sevi padarīt vizuāli mazākas, bet rezultātā izskatās smagnējas. Tāpēc nevajag baidīties augumu turēt stalti izslietu. 

 

Turi zodu paceltu un acis plati vaļā!

Profesionālie fotogrāfi iesaka uz fotokameru skatīties sekundi ilgāk, nekā tas šķiet nepieciešams. Nereti cilvēkiem šķiet, ka fotoaparāts savu darbiņu veic ātrāk, nekā tas ir patiesībā, un rezultātā rodas brāķi - bildes, kur acis ir pilnībā vai daļēji aizvērtas. Pat, ja esi slaida un smalka, fotografējoties virzi zodu prom no sevis, lai neveidotos dubultzods. Ideālā formula ir šāda - atvirzi zodu no sevis, pagriez seju uz sāniem pa aptuveni 30 grādiem, bet acis fokusē objektīvā. 

 

Izcel vidukli!

Vairumam cilvēku, nonākot kontaktā ar fotokameru, ieslēdzas aizsardzības pozas - rokas tiek aizliktas priekšā vai noliktas brīvi gar sāniem. Bet abi šie varianti padara vizuāli platāku. Profesionālie fotogrāfi iesaka - turi vismaz vienu roku uz gūžas. Un elkoni atvirzi, cik vien tālu iespējams. 

Šo pozu ir iecienījušas daudzas slavenības, piemēram, Viktorija Bekhema. Turklāt, ieņemot šādu pozu, var izmantot vēl kādu knifiņu - nedaudz spiest plecus uz priekšu, tādējādi radot izteiktāku iedobīti zem atslēgas kauliem. Tajā pašā laikā ar plecu izbīdīšanu nevajag pārspīlēt. 

 

Reklāma
Reklāma

Ideālais leņķis

Ja stāvēsi fotoaparātam tieši pretī, bildē izskatīsies smagnēji, ja pagriezīsies par daudz - nesmuki izcelsies vēders, pat tad, ja esi slaida sieviete. Ieteicamā poza ir šāda - vienu gūžu atvirzi no kameras, savukārt tās puses plecu pagriez uz kameras pusi. Šāda poza pilnīgi noteikti novērsīs uzmanību no vēdera.

 

Vizuāli samazini gurus!

Ja gurni ir izteikta tava ķermeņa daļa, izvairies stāvēt tā, ka vizuāli veidojas kvadrāts. Ko vajag darīt? Vizuāli veidot burta S formu. Lai to panāktu, vienu augšstilbu pietuvini otram, bet papēdi nedaudz izvirzi uz āru. Rokas turi katru savā vietā. Simetriski saliktas rokas siluetu vizuāli padarīs platāku.

 

Sēdi taisni!

Ja fotografējies sēdus, nedaudz pagriezies uz sāniem. Ja sēdēsi pretskatā, bildē izskatīsies, ka tev ir resni augšstilbi un neglīti ceļgali. Sakrusto kājas pie potītēm, tas liks tev bildē izskatīties elegantākai. Ceļgalus saliec kopā, ievelc vēderu, rokas liec vai nu uz krēsla, vai uz gurniem. Ja saliksi tās klēpī, kājas vizuāli izskatīsies īsākas un resnākas. Tas nav nekas, ja esi atbīdījusies prom no krēsla atzveltnes, galvenais - sēdi taisni un tā, lai neslīdi no krēsla zemē. 

 

Informācija un bildes: www.dailymail.co.uk