Traģēdija Zolitūdē. Iebrūkot Maxima veikala jumtam, gājuši bojā 4 cilvēki

Šovakar notikusi traģēdija Rīgā, Zolitūdē, kur Priedaines ielas veikalam "Maxima" iebrucis jumts. Bojā gājuši 4 cilvēki, vēl vairāk nekā desmit ievainoti, liecina glābšanas dienesta un policijas medijiem sākotnēji sniegtā informācija.

Foto: www.kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: www.kasjauns.lv

(Papildināta 1.rindkopa ar "Latvijas Radio" plkst.21.30 sniegto jaunāko informāciju no policijas).

 

Traģēdijā gājuši bojā 4 cilvēki, 17 ievainoti, tostarp 1 bērns. Ir vairāki cieutšie, kuri guvuši politraumas. Tas nozīmē, ka šīs traumas ir ļoti smagas - dzīvībai bīstamas. Viens no bojā gājušajiem ir ugunsdzēsējs.

 

Portāls kasjauns.lv ziņo, ka šovakar Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, Priedaines ielā 20, iebrucis veikala "Maxima" jumts 500 kvadrātmetru platībā. Patlaban glābējiem ir informācija par diviem bojāgājušajiem, vairāki cilvēki ievainoti.

 

Reklāma
Reklāma

Veikalam iebrukušas būvkonstrukcijas, notiek glābšanas darbi, portālam kasjauns.lv apstiprinājusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

 

Uz notikuma vietu devušās vairākas ugunsdzēsēju mašīnas. Patlaban glābējiem ir informācija par diviem bojāgājušajiem, vairāki cilvēki ievainoti. Ir cietušie. Glābšanas darbos gājis bojā arī viens ugunsdzēsējs.

 

Lai noskaidrotu, uz kuru slimnīcu aizvesti cietušie, zvaniet uz tālruņa numuru 67337813 vai 25617442 (NMPD).

VUGD pārstāve Inga Vetere Latvijas Televīzijas raidījumam "Dienas Ziņas" norādīja, ka nelaimes gadījums noticis veikalā Priedaines ielā 20.

Notikušā iemeslus pagaidām Vetere nekomentēja.

Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks aģentūrai BNS savukārt pastāstījis, ka jumts, visticamāk, iegruvis, jo ēkā noticis sprādziens. A. Amerika rīcībā esošā informācija liecina, ka bojāgājuši vairāki cilvēki, tāpat vairāki cietuši.

Uz vietas strādā 13 VUGD glābēju vienības un vairākas Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) brigādes.

Vetere aicināja apkārtējos iedzīvotājus ar nedrūzmēties un nevērot notiekošo, tādējādi netraucējot glābšanas darbiem.