Vecāki un skolotāji Rīgas Franču licejā gaiteni apglezno kā Francijas ieliņu. FOTO

Vai jūs esat redzējuši daudz foršu skolotāju? Te viņi ir! Rīgas Franču liceja sākumskolas radošie un uzņēmīgie sākumskolas skolotāji, kas ne vien veic savus skolotāja pienākumus, bet arī ģenerē un īsteno (!) radošas idejas, lai mazo skolēnu ikdienu darītu jaukāku. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Apgleznot gaiteni kā Francijas ieliņu, kā krāsainu grāmatu ar franču valodas vārdiem – es nepateikšu, kuram radās šī gaišā ideja, todien nedaudz nokavēju radošo sapulci. Taču, izdzirdot par to, uzreiz piekritu iesaistīties. 

 

Skolotāji aicināja atsaukties sākumskolas bērnu vecākus un skolotājus, kas rudens brīvlaikā būtu gatavi iesaistīties šī projekta īstenošanā. Daloties idejās, krāsojot, atbalstot finansiāli. 

 

Lai gan iecere ir vērienīga – pilnīgi pārkrāsot un apgleznot visu garo gaiteni! - radošā darba grupa ar lielu enerģiju un ticību, ka izdosies, ķērās klāt. Apjomīgais darbs sastāvēja no 3 komponentiem: 1. gleznojuma skice; 2. krāsa – tās vajag tik daudz!; 3. krāsošanas darbi. 

 

Gleznojumu skices radīja māksliniece Sanita Beresņeva jeb Bellas mamma, kā man ierasts viņu dēvēt, satiekoties skolā - Sanitas meita un mans dēls ir klasesbiedri. 

 

Veidu, kā šim lieliskajam projektam dabūt krāsas, meklēju es – jau iepriekš mēs, nodibinājums “Fonds Mammām un Tētiem”, esam sadarbojušies ar "Vivacolor" (piemēram, kopā ar bērniem apgleznojām laivu!), tāpēc pastāstīju par ideju Franču liceja gaiteni, kurā ik dienas uzturas sākumskolas skolēni, pārvērst krāšņā franču valodas mācību grāmatā. Arī viņi novērtēja lielisko ideju, un vecāku un skolotāju pašiniciatīvu!

 

Runājot par krāsošanas darbiem – tiem bija atvēlētas tikai nepilnas 10 dienas, lai iekļautos rudens brīvlaikā. Tika pieaicināts viens profesionāls meistars, iesaistījās māksliniece Sanita, daži vecāki un skolotāju kolektīvs. 

 

SĀKUMS

fRANČU LICEJS

Reklāma
Reklāma

 

VIDUSPOSMS

Franču licejs

 

PIRMĀS KĀRTAS ATKLĀŠANA

Rīgas franču licejs

Jā, šī ir tikai pirmā kārta! Nākamajā skolēnu brīvlaikā skolotāji vecākus atkal aicinās iesaistīties krāsošanas darbos, lai gaiteni papildinātu ar jauniem zīmējumiem un franču valodas vārdiņiem! Svinīgo uzrunu gaiteņa atklāšanā saka Rīgas Franču liceja direktore Biruta Vīksna.

 

Iespējams, kādam var likties, ka šis ir piemērs, kad skolas atkal kaut ko pieprasa no vecākiem. Taču tā nav. Šis ir projekts, kurā nav runa par skolēna pamatvajadzībām. Arī es esmu no tiem, kas iebilst, ja vecākiem pieprasa vai it kā netīši norāda, ka vecāki klasei varētu iegādāties jaunus aizkarus, nomainīt grīdu, iepirkt jaunus solus, tāfeli un tā tālāk, jo “skolai nav naudas” un “tas taču jūsu bērniem”. Ja skolai pietrūkst līdzekļu skolēnu mācību darba nodrošināšanai, skolai to ir jājautā, jāpieprasa augstākām instancēm, bet ne vecāku makiem. 

 

Taču šāds radošs projekts, kas dara krāsaināku bērnu ikdienu – jā, šādos esmu ar mieru iesaistīties!

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv un nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem" vadītāja

Foto: Ilmārs Znotiņš, Roberts Elksnis