Mājās gatavotās karameļu mērces recepte

Vienmēr taču ir tā - kas gatavots mājās, tas garšo vislabāk. Šoreiz gatavojam saldo karameļu mērcīti, kuru var pievienot dažādiem saldajiem ēdieniem!

Mājās pašu gatavota karameļu mērcīte sanāk daudz gardāka!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mājās pašu gatavota karameļu mērcīte sanāk daudz gardāka!

Sastāvdaļas:

  •  50g sviesta
  • 300g cukura (~lielā glāze)
  • 200ml saldā krējuma
  • maza šķipsniņa sāls

Gatavošana:

Katliņā ieber cukuru un sviestu, maisot karsē, līdz cukurs izkusis un sāk brūnēt. Ja mērcīti grib rūgtāku, pagrauzdē ilgāk, ja maigāku, tad atstāj gaišāku. Kad cukurs ir vēlamajā grauzdējuma stadijā, nogriež uguni uz iespējami mazāku temperatūru un pielej saldo krējumu. Tas viss strauji saputos un cukuru saraus tādā kā lipīgā kunkulī - tā tam ir jābūt. Tikai jāraugās, lai nepārskrien pāri katliņa malai. Pieber mazu šķipsniņu sāls. Uz lēnas uguns turpina karsēt līdz cukurs izkusis un viss ir viendabīgā masā. Pēc tam ņem nost no uguns un atdzesē.

Kad mērce ir silta, tā ir pašķidra, kad atdziest-sabiezē. Derīguma termiņš ir diezgan ilgs, taču ilgāk par nedēļu turot, tā no burciņas ledusskapī mēdz ''iztvaikot''. Ja mērce vajadzīga šķidrāka, lai to kaut kam pievienotu, to var nedaudz atsildīt. Burvīgi garšo ar saldējumu vai kā virskārta stilizētajam tiramisū. Var maisīt klāt arī vārītajam krēmam.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Zaiga Fridrihsone

 

Sastāvdaļas