Jauna brokastu ideja – ķirbju un kanēļa pankūkas

Ķirbis ir ideāli izmantojams kā galvenā sastāvdaļa saldēdienos, kūkās un pankūkās!
Vai esi kādreiz nogaršojis ķirbja plānās pankūkas?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai esi kādreiz nogaršojis ķirbja plānās pankūkas?

Pagatavošana laiks: 30 min

Porcija: 4 cilvēkiem

 

Sastāvdaļas:

Riekstu ķirbis – 500 g

Olas – 2 gab.

Milti – 2 līdz 3 ēdamk.

Cukurs – 1 ēdamk.

Malts kanēlis – 1 ēdamk.

Apelsīni – 1 līdz 2 gab.

Sāls – 1 šķipsniņa

Eļļa cepšanai

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēs.

2. Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas.

3. Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. 

4. Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas

5. Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas

 

"Aikāgaršo" padoms:

Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.

 

Recepte no "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāra

Saistītie raksti