Brīnišķīgas idejas, kā dārzu ietērpt Ziemassvētku rotā. FOTO

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, kā vides objektu festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” organizators, piedalījās vērienīgākajā dizaina izstādē Baltijā „Desing Isle” un prezentēja populārākos un iedzīvotāju iecienītākos festivāla darbus. Smelies idejas un gatavojies svētkiem jau laikus!

Instalācijas autors: Visvaldis Asaris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Instalācijas autors: Visvaldis Asaris.

Šoruden Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 3. līdz 6. oktobrim pirmo reizi notika gada vērienīgākais dizaina industrijas notikums – Rīgas starptautiskā dizaina izstāde „Design Isle”, kura  bija biznesa platforma jaunajiem un arī jau atzinību guvušajiem dizaineriem, dodot iespēju prezentēt savus oriģināldarbus un satikties ar potenciālajiem sadarbības partneriem – ražotājiem, iepircējiem un mediju pārstāvjiem no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un citām pasaules valstīm, lai dibinātu biznesa kontaktus un pārrunātu potenciālās sadarbības iespējas. Izstāde vienkopus pulcēja dizainerus, ražotājus un izplatītājus, kā arī dizaina entuziastus, lai četru dienu garumā radošā un aktīvā vidē atspoguļotu jaunākās dizaina tendences, svinētu nozīmīgākos kultūras svētkus, dibinātu biznesa kontaktus un kopīgi veicinātu dizaina nozares attīstību.

Instalācijas autore: Kristīne Plaude.

 

Instalācijas autore: Marta Zariņa-Ģelze.

 

Izstādes centrālais notikums bija Latvijas Dizaineru savienības konkursa „Gada balva dizainā” labāko darbu ekspozīcija, kura aptvers rūpniecisko dizainu, interjera dizainu, grafisko dizainu, vides dizainu un fotodizainu. Savus darbus prezentēja labākie Latvijas dizaineri un mākslinieki, kas guvuši kā pašmāju, tā starptautisku atzinību. Tādēļ izstādes rīkotāji bija nolēmuši apmeklētājiem dot iespēju iepazīties ar vides objektu festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” interesantāko, iedzīvotāju iecienītāko un savdabīgāko vides objektu fotofiksācijām. 

Reklāma
Reklāma

Instalācijas autors: "Studio des Fetes Latvija"

 

Instalācijas autors: Einārs Timma.

 

„Manuprāt, tas dod iespēju starptautiskā mērogā parādīt, ka Rīgā Ziemassvētku noformējums tiek realizēts atšķirīgs no citām Eiropas galvaspilsētām, veidojot svētku noformējumu un vides objektus kā autordarbus īpaši Rīgai. Vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš” ar mērķi veidot estētisku pilsētvides dizaina objektu kopumu, akcentējot radošas izpausmes pilsētā, kā arī Rīgas pašvaldības un radošās sabiedrības rezultatīva un pozitīva sadarbība to apliecina vistiešāk“ , iespēju piedalīties izstādē novērtē festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” idejas autors, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars.