Tēviem veltītā grafiti glezna „Drosme” izstādīta Rīgas Mākslas telpā

Glezna „Drosme” ir veltījums tēviem visā Latvijā – kā pateicība par tēva lomas uzņemšanos. Lielformāta gleznas radīšanā piedalījušās ģimenes ar bērniem no visas Latvijas, kā arī grafiti mākslinieki Aigars Mamis un Roberts Rūrāns.
Tētiem veltītās gleznas tapšanā piedalījušies gan grafiti mākslinieki, gan ģimenes no visas Latvijas.

FOTO: Aigars Hibneris

Tētiem veltītās gleznas tapšanā piedalījušies gan grafiti mākslinieki, gan ģimenes no visas Latvijas.

 

Tēviem veltītā grafiti glezna „Drosme” tapa Tēva dienas svētkos, ko 7. septembrī kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” rīkoja ģimeņu organizācija „mammamuntetiem.lv” un „Fonds Mammām un Tētiem”. Kā viena no plašā pasākuma radošajām aktivitātēm bija kopīgas gleznas izveidošana, kurā grafiti mākslinieku Aigara Mamja un Roberta Rūrāna virsvadībā gleznot savu veltījumu tēvam bija aicināts ikviens pasākuma apmeklētājs. 

 

Tēva dienas svētku noslēgumā mākslinieki A. Mamis un R. Rūrāns grafiti tehnikā radīja tēlu – lielu putnu ar zobenu rokās, tā parādot, ka būt tēvam Latvijā dažbrīd ir liels izaicinājums un pārbaudījums, kam nepieciešama drosme un pašpaļāvība. 

 

Mākslas darbs ir veidots uz ģipškartona plāksnēm, ko nodibinājumam „Fonds Mammām un Tētiem” ziedojis uzņēmums „Knauf”. Gleznošanai izmantotas „Vivacolor” dāvinātās krāsas. 

 

Glezna ir lielformāta darbs (izmērs 2,4 x 2,6 m) un šobrīd izstādīta plašākai apskatei Rīgas Mākslas telpā, kur tā atradīsies arī visu oktobri. Lai aplūkotu šo tēviem veltīto gleznu, ieejas biļete nav jāiegādājas – glezna atrodas pie ieejas Rīgas Mākslas telpā no Mazās Jaunielas (centrālā ieeja – Kungu iela 3).


Paldies pārvākšanās servisa kompānijai Movers.lv!

Reklāma
Reklāma

Lai šāda izmēra mākslas darbu no kultūras vasarnīcas "Esplanāde 2014" pārvestu uz Rīgas Māklsas telpu, mums nācās palauzīt galvu, ko nu iesākt. Tāpēc lielais paldies Movers.lv izdarīgajiem puišiem, kas darbam piegāja kreatīvi un bez kurnēšanas!

Pārvadāšanas serviss.

Glezna sastāv no divām ģipškartona plāksnēm, kas bija saskrūvētas, bet pirms pārvešanās nācās sadalīt un saskrūvēt no jauna.

Movers.lv

Movers.lv puiši darbībā.

 

Par ģimeņu organizāciju „mammamuntetiem.lv” un „Fondu Mammām un Tētiem”

Ģimeņu organizācija „mammamuntetiem.lv” sākotnēji radās kā portāls vecākiem – tas jau piekto gadu stabili atrodas Latvijā 20 apmeklētāko interneta vietņu vidū. Taču laika gaitā, īstenojot daudzveidīgus sociālus projektus, portāla „mammamuntetiem.lv” redakcijas cilvēki nolēma dibināt arī savu nevalstisko organizāciju – nodibinājumu „Fonds Mammām un Tētiem”, tā kļūstot par ietekmīgu ģimeņu organizāciju. Nodibinājums savu īstenoto projektu dēļ ir jau saņēmis sabiedriskā labuma statusu. Ģimeņu organizācijas „mammamuntetiem.lv” un „Fonda Mammām un Tētiem” galvenie darbības virzieni ir portāla „mammamuntetiem.lv” veidošana, izglītojošu, sociālu kampaņu organizēšana, kā arī izglītojošu un radošu nodarbību un pasākumu rīkošana, vadīšana (gan bērniem, gan pieaugušajiem; pasākumi parasti apmeklējami bez maksas), izglītojošu un izklaidējošu grāmatu un bukletu izdošana.