Miķeļdienas gadatirgū varēs mainīties arī ar grāmatām

Šos setdien, 28.septembrī, Rīgā, Doma laukumā notiks tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, kura arī varēs mainīties grāmatām - darbosies grāmatu maiņas punkts.

Grāmatu maiņas punkta rīkotāji lūdz nenest makulatūru, bet tikai tādas grāmatas, ko ikvienam labprāt gribētos aiznest uz mājām. Foto no RCB arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatu maiņas punkta rīkotāji lūdz nenest makulatūru, bet tikai tādas grāmatas, ko ikvienam labprāt gribētos aiznest uz mājām. Foto no RCB arhīva.

 

28.septembrī no plkst.9 līdz 17 Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) aicina uz Miķeļdienas grāmatu maiņas punktu gadatirgū Doma laukumā. 

 

Izlasītās un vairs nevajadzīgās grāmatas maiņas teltī bez maksas varēs iemainīt pret citām, vēl nelasītām. Maiņas punkta darbības pamatprincips ir izlasīta grāmata pret nelasītu - attiecībā viens pret vienu neatkarīgi no grāmatas autora, satura vai cenas. Mainīties palīdzēs profesionāli RCB darbinieki. 

 

RCB Repozitārijs fonds ir sarūpējis maiņas punkta pamatkapitālu - ap 500 grāmatu. Rīkotāji lūdz nenest makulatūru, bet tikai tādas grāmatas, ko ikvienam labprāt gribētos aiznest uz mājām.

 

Miķeļdienas gadatirgus ir Rīgas tradicionāls rudens ražas svētku pasākums, kurā apmeklētājiem līdz ar iepirkšanos tirdziņā ir iespēja baudīt arī kultūras programmu. Gadatirgū būs iespējams iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru izstrādājumus, kā arī nopirkt rudens ražas veltes, gaļu, zivis, medu, maizi, veselības un ārstnieciskās kosmētikas izstrādājumus, pirts lietas un grāmatas. Tirdzniecība notiks arī Herdera laukumā, Jēkaba, Pils un Tirgoņu ielā.

 

Reklāma
Reklāma

Tirdziņā varēs iegādāties ne tikai ēdamlietas, bet arī dažādus amatnieku darinājumus.

Foto autors:mammamuntetiem.lv

 

Par jauku noskaņojumu gan tirgotājiem, gan tirgus apmeklētājiem gādās profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", vairāki deju kolektīvi, tostarp bērnu deju ansamblis "Dzīpariņš", Tautas deju ansamblis "Gatve", jauniešu deju kolektīvs "Dzīpars", deju ansambļi "Ačkups" un "Austris", kā arī deju kopa "Zalktis".

 

Līdz ar iepirkšanos tirdziņā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja dzirdēt koklētāju ansambļa "Pūt vējiņi", folkloras kopu "Kokle" un "Grodi", kā arī deju kopas "Vilki" uzstāšanos. Pasākuma apmeklētājus priecēs arī bērnu vokālais ansamblis "Knīpas un knauķi", Liepājas aktieru grupa "Aģenti", kā arī vokālās džeza grupas "Assembly singers" dziedātāji. Jestro tirgus kultūras programmu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un Liepājas teātra aktieri Armands Kaušelis un Marģers Eglinskis. 

 

Miķeļdienas gadatirgus organizators ir Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.