Rudenīgs saldēdiens - buberts ar dzērveņu ķīseli

Lūk, vēl viens veids, kur varam izmantot dzērvenes - pagatavot saldajam ēdienam ķīseli!

Kas var būt labāks rudenīgam launagam?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kas var būt labāks rudenīgam launagam?

Sastāvdaļas:

Bubertam

  • 1l piena
  • 200g manna
  • 200g cukurs
  • 3 olas

Ķīselim

  • ūdens
  • dzērvenes
  • cukurs
  • kartupeļu ciete

Gatavošana:

Buberts:

Katliņā uzvāru pienu, pievienoju cukuru. Nepārtraukti maisot, sijāju pienā mannu. Vāru līdz sabiezē. Olas baltumu atdalu no dzeltenuma. Saputoju olas baltumu stingrās putās. Olas dzeltenumam pievienoju nedaudz cukura un arī saputoju. Mannā biezputrā iemaisu olas dzeltenumu. Uzvāra biezputru. Karstā biezputrā iecilāju olas baltumu. 

Ķīselis:

Reklāma
Reklāma

Katlā ieleju ūdeni, ieberu dzērvenes un vāru, kamēr tās izšķīst. Tad ogas izberžu caur sietiņu, lai ķīselī nebūtu dzērveņu miziņu. Dzērveņu sulai pievienoju tik daudz ūdens, cik daudz vēlos ķīseli. Pēc tam pievienoju cukuru, uzvāru. Kartupeļu cieti sajaucu ar auksto ūdeni un, nepārtraukti maisot, leju ķīselī. Kartupeļu ciete nepieciešama tik daudz, cik biezu vēlās ķīseli. Ja grib šķidrāku ķīseli-jāņem mazāk cietes, ja biezāku-vairāk. 

Pasniedzot, buberts sanāk čaugans un ar saldenskābo ķīseli garšo lieliski!

 

Receptes autore - Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas