Vai zināji, ka angļu kokerspaniels ir traks pēc kazenēm?

Angļu kokerspaniels ir prieka pilns, dzīvīgs suns, reizē arī stipra personība. Lai arī viņi ir neatkarīgi, tomēr piemīlīgi un jauki. Enerģijas pārpilni, viņi mīl garas pastaigas sarežģītos apvidos un vienmēr mīl panašķoties ar kazenēm. Sunim labāk patīk atrasties brīvā dabā, jo viņš tomēr ir medību suns, taču tas netraucē kokerspanielam ļoti labi adaptēties dzīvei telpās. Šīs šķirnes suņus raksturo divi vārdi: jokdaris un šarmants. 

Foto no Royal Canin arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Royal Canin" arhīva.

Rakstu sēriju par suņu šķirnēm atbalsta "Royal Canin".

 

 

 

 

 

 

Galva: labi attīstīts galvaskauss, noteikta forma, drīzāk pārāk smalks nekā masīvs, ar labi attīstītu pieri.

 

Ausis: garas, virzienā uz leju, krītošas, malas ar bārkstainu apmatojumu, ausu virsmu pārklāj garš, taisns, zīdains apmatojums. 

 

Acis: tumši brūnas vai brūnas, saskaņotas ar apmatojuma krāsu.

 

Apmatojums: gara, zīdaina tekstūra, nekad rupjš vai viļņojošs, nav pārāk biezs un nekad cirtains.

 

Ķermenis: stingrs un kompakts, ar noturīgu, līmenisku vidukļa līniju, nolaidens uz leju astes virzienā no krustiem līdz astes sākumam. Īsi, plati krusti, labi attīstīts krūškurvis.

 

Aste: viegli ieliekta, vidēji gara, proporcijā ar suņa izmēru, vispārēji līdzsvarots ārējais veidols.

 

Krāsa: dažādas (nav pieļaujams balts uz ķermeņa, izņemot uz krūškurvja).

 

Izmērs: suņi starp 39 līdz 41 cm. Kuces starp 38 līdz 39 cm.

 

Svars: no 12,5 līdz 14,5 kg.

 

 

Foto: "Royal Canin" publicitātes foto.

 

 

Izcelšanās

Liekas, kokerspaniels ir bijis Anglijā jau kopš viduslaikiem. Vārds “spaniels” ir radies no franču vārda “s'épaignir”, kas nozīmē “nogulies”, jo šiem suņiem dažkārt bija jāpieplok pie zemes, lai  netraucētu medniekiem pieiet tuvāk medījamiem putniem. Vēlāk kokerspanieli tika krustoti galvenokārt ar miniatūro angļu spanielu, un angļu kokerspanieli kļuva par sloku medību speciālistiem. Šķirne oficiāli tika atzīta 1893. gadā Angļu suņu audzētāju klubā. Deviņpadsmitā gadsimta vidū angļu kokerspanieli tika izvesti uz ASV, kur suņu audzētāji turpināja veidot šķirni ar mazāka izmēra suņiem, bet ar garāku apmatojumu, tādejādi izveidojot amerikāņu kokerspaniela šķirni. 

 

Foto: "Royal Canin" publicitātes foto.

 

Neticiet šīm acīm!

Kokerspanieli ir labi zināmi sava lūdzošā acu skatiena dēļ, kas vienmēr liek domāt, ka sunītim pietrūkts barības. Viņa ierocis, protams, ir šīs samtainās acis, bet ņemiet vērā, ka sunim nedrīkst dot kārumu katru reizi, kad viņš žēli paskatās, viņš var ātri pieņemties svarā. 

 

Reklāma
Reklāma

Leģendāra uzticība un mīlīgums

Kokerspanieliem ir daudz cienītāju, starp viņiem ir arī angļu novelists un dzejnieks Redjards Kiplings, kurš par savu suni ir teicis: “Viņš ir mans lielākais fans, lai arī nekad nav izlasījis nevienu grāmatu, ko esmu uzrakstījis.” Daudzus gadus vēlāk jau bija daudz audzētāju un klubu biedru, kuri nepārtraukti un konstanti novērtēja šī suņa labās īpašības. Angļu kokerspaniels var būt arī dīvāna sunītis, tomēr tam nepieciešama arī ikdienas fiziskā slodze, lai izliktu uzkrājušos enerģiju. 

 

 

FCI klasifikācija

Grupa 8: retrīveri, pīļusuni, ūdenssuņi

Apakšgrupa 2: ūdenssuņi

 

Suns ir mājās - esiet gatavi!

Ierīkojiet sunim viņa vietu ar ērtu grozu gulēšanai

Izlemiet, kur suns ēdīs, nolieciet tur vienu bļodiņu barībai, otru - ūdenim.

Barojiet suni noteiktā laikā.

Raugieties, lai kucēns vienmēr ēstu pēc jums, lai viņš iemācītos, ka saimnieks esat jūs.

 

 

LASI CITUS RAKSTUS PAR SUŅU ŠĶIRNĒM

Jorkšīras terjers - mazais sunītis ar lauvas drosmi

Līdzsvarotais un pašpārliecinātais vācu aitu suns

Mopsis. Suns, kurš bezgalīgi pieķeras saimniekam

Suns, kurš ļoti mīl bērnus - Labradoras retrīvers

Vai spēj tam noticēt? Mazais čivava ir lielisks sargsuns!

Oho! Pūdeļi spēj prognozēt epilepsijas lēkmes tuvošanos

 


Raksts publicēts sadarbībā ar "Royal Canin"

"Royal Canin" piedāvā barību, kas izgatavota no rūpīgi atlasītām, kvalitatīvām sastāvdaļām un satur visas nepieciešamās uzturvielas.

Par uzņēmumu:

"Royal Canin" dibināts 1967. gadā Francijas dienvidos un nu jau vairāk kā 40 gadus piedāvā augstvērtīgu barību suņiem un kaķiem. Pamatojoties uz gadu gaidā gūto pieredzi un ilggadējo sadarbības partneru – dzīvnieku audzētāju un veterinārārstu – pētījumiem, "Royal Canin" izgatavo barību suņiem un kaķiem, ņemot vērā to šķirni, lielumu un svaru, vecumu un dzīvesveidu.

Barību sastāvs tiek pielāgots atšķirīgajām suņu un kaķu vajadzībām, nodrošinot tos ar nepieciešamo uzturvielu daudzumu. "Royal Canin" barību raksturo pieci nešķirami pamatelementi: zināšanas un cieņa, nepārtraukta attīstība, veselīgs uzturs, kvalitāte un drošums, labvēlīga ietekme uz veselību.

 

Rūpējieties par savu kokerspanielu!

Neatkarīgi no tā, vai jums ir angļu vai amerikāņu kokerspaniels, jebkurā gadījumā uzmanība ir jāpievērš viņa acīm. Tā kā acu plakstiņi ir noslīdējuši nedaudz uz leju, iespējama infekcija to iekšpusē, jo kokerspanieliem ir tieksme kasīt iekaisušās acis. Ķemmēšanas procedūra divas reizes nedēļā palīdzēs uzturēt angļu kokerspaniela ādu un apmatojumu veselu un labā kondīcijā. Lai to nostiprinātu, nepieciešama profesionāla kopšana divas vai trīs reizes gadā.