Seksiņš, kad vīramāte aiz sienas…

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

Nereti gadās, ka jaunai ģimenei pajumte jādala ar sievas vai vīra vecākiem. Ne vienmēr mājoklis ir tik plašs, lai abas ģimenes dzīvotu, viena otru netraucējot. Gadās, ka „vīramāte vellamāte” turpat aiz sienas vien guļ un vai katru nakti spiesta noklausīties, kā dēls ar vedeklu šeptējas.

FOTO: Edgars Runcis, mammam.lv/tetiem.lv

Dalot kopīgu mājokli, ir svarīgi zināt spēles noteikumus. Ikvienā ģimenē valda savas vērtības. Ja sekss ir viena no tām, jaunās ģimenes seksuālā dzīve vecākajai paaudzei problēmas neradīs. Vecāki saprot: sekss ir vajadzība, kas jārealizē, un vērtība, kas ir ģimenes saskaņas pamatā. Ja vīra (vai sievas) mātei pašai ir normālas seksuālās attiecības, viņa būs priecīga, ka arī dēlam (vai meitai) seksa jomā viss ir labi.

Māte neatlaiž dēlu
Tomēr izplatīti ir stāsti par to, ka pēc karstākas izmīlēšanās, lauleņa māte pie brokastu galda vedeklai/znotam velta greizus skatienus un indīgas piezīmes. Tad vakar pirktais piens saskābis, tad virtuves dvielis ne tur uzkārts. Galu galā arī bērnus audzināt neprot un visādi citādi neder mammas mīļajam dēliņam/meitiņai. Kas vīramātei aiz ādas, ja vedekla nudien nav pirkusi vecu pienu, nav slikta māte un ir lieliska sieva savam vīram? Kā lai izprot vīra/sievas mātes neapmierinātības cēloņus?
„Ja vīramāte skatās šķībi uz vedeklu vai jebkuru citu sievieti, ar kuru viņas dēls mīlējas, tā ir pretendēšana uz dēla seksualitāti. Tās sauc par incestuālām attiecībām — māte mēģina turēt īsā striķī savu dēlu,” skaidro Arturs Šulcs. „Mammas domu gājiens ir skaidrs: šī neķītrā sieviete ir pavedinājusi viņas puisīti. Faktiski tā ir vīramātes patoloģija. Dēls vairs nav mazs zēns, viņš ir jauns vīrietis, kuram tagad ir jāstāda savs loceklis svešās sievietes klēpī. Tas ir pasaules uzdevums — cilvēces turpināšanās, auglības un saskaņas dēļ. Ko tad māte vēlas? Dabūt dēlu atpakaļ savā klēpī? Tas nav iespējams!”

 

Ja vīramāte skatās šķībi uz vedeklu vai jebkuru citu sievieti, ar kuru viņas dēls mīlējas, tā ir pretendēšana uz dēla seksualitāti.

Reklāma
Reklāma


Jāmaina dzīvesvieta
Sarežģītākajos gadījumos saskanīga kopdzīve zem viena jumta nav iespējama. Strīdos ar vecākiem savas attiecības sabojā arī jaunais pāris, un visbiežāk, skaidrojot attiecības, par seksu nemaz nav runa — par to skaļi runā reti. Allaž pie vainas ir sadzīviski sīkumi vai raksturu nesaderība. Te var palīdzēt tikai dzīvesvietas maiņa. Ir svarīgi, lai pats dēls būtu gatavs pārraut saites ar māti. Turklāt ne tikai teritoriālās, bet arī to neredzamo saiti, kurā savu dēlu tur māte. Ja vīrietis ir audzināts tā, lai būtu atkarīgs no mātes, to izdarīt nav vienkārši. Tā saucamajiem memmesdēliņiem smagākajos gadījumos nemaz nav sociālo prasmju izdzīvot atsevišķi no mātes — tas ir brīnums, ka viņiem vispār veidojas kādas attiecības sievieti. „Nereti šādi vīrieši savas attiecības ar sievietēm patur slepenībā, jo ar katru sievieti viņš taču krāpj savu māti,” skaidro seksologs. „Viņš jūtas vainīgs par to, ka ir pārgulējis ar citu sievieti.”
Seksologs brīdina, ka tikpat bīstama atkarība, dalot vienu pajumti, var izveidoties arī mātei un meitai. „Ir zināms gadījums, kad meita 35 gadu vecumā pakaras, jo nevar vest mājās vīrieti. Bet sievietei šajā vecumā taču gribas bērnus un — galu galā — vienkārši seksu. Draudzeņu bērni jau iet skolā, bet viņai — nekā.” Seksologs Arturs Šulcs atzīst, ka šādas attiecības, kad vecāki nerealizētas seksualitātes dēļ „tur saitē” savus bērnus, ir viena no izplatītākajām seksuālajām patoloģijām Latvijā, kas rada nopietnas problēmas sabiedrībā, traucējot veidot harmoniskas un veselīgas attiecības.