Ko par tēti saka zodiaka zīme

Vērsis, lauva, dvīnis... Tēti, vai zini, ka tava horoskopa zīme var pastāstīt arī par tavām un bērna attiecībām? Uzzini, ko par tevi kā tēti, saka zodiaka zīme. Stāsta astroloģe Rita Riekstiņa.

Tēti ir ļoti dažādi pēc raksturiem un katrs savu bērnu audzina savādāk. Foto: Mārtiņš Otto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēti ir ļoti dažādi pēc raksturiem un katrs savu bērnu audzina savādāk. Foto: Mārtiņš Otto

Kāds tētis esi Tu?

AUNS
Šis viennozīmīgi nav pats klusākais un mierīgākais tētis. Ja kaut ko ieņēmis galvā, viņš ies pāri sētām un cauri mūriem. No sava bērna gaidīs un pat pieprasīs panākumus, īpaši jau tajās jomās, kas pašam kaut kādu iemeslu dēļ jaunības gados nav padevušās. Viena no jūtīgajām tēmām varētu būt sports. Jau agrā bērnībā Auns savu bērnu liks uz slēpēm, vingrošanas stangas un pie boksa maisa. Nav jau slikti, ja Aunam trāpās dēls, kuru gatavot ielu cīņām un olimpiskām medaļām jau no mazotnes. Te zināma izturība tiks prasīta arī meitas. Tēvs Auns ir lielisks sabiedrotais spēlēs, sportā, vēlāk arī izklaidēs, taču lielu auklēšanos no viņa nesagaidīsi. Īpašā neziņā un satraukumā Auna paps būs, ja tiks atstāts divatā ar mazu meitu. Ko nu iesākt? Jau nedaudz pieaugušu bērnu Auns palaidīs pasaulē, lai trenē tās sīvo garšu uz savas ādas. Pieauguši gan tie labprāt dzīvos savu dzīvi un ļaus bērnam dzīvot savējo. Ja vien neiekulsies viedokļu sadursmē.

Vērsis
Rāms, mīļš un gādīgs ir tētis Vērsis. Var būt pilnīgi drošs, ka atšķirībā no Auna tēta gādātās straujās bērnības,  te nebūs steigas un dzīšanās pēc zibenīgiem panākumiem. Vērsis  ar mazām sudraba karotītēm baros savu bērnu ar dzīves gudrībām, mācīs naudas un baudas vērtību. Tētis ar izteiktu atbildības sajūtu. Vienmēr rūpēsies lai bērns labi paēdis un lai kājas siltumā.  Nekāds dižais atbalstītājs bezjēdzīgās (kā Vērsis uzskata) sporta disciplīnās viņš nebūs. Ja nu vienīgi tad, kad jau skaidri redzams – tuvojas apbalvojumu un naudas balvu saņemšanas brīdis.

Vērsis no sava bērna prasīs disciplīnu un mācīs to jau no mazām dienām.


Vērsis no sava bērna prasīs disciplīnu un mācīs to jau no mazām dienām. Tiklīdz bērns būs sasniedzis vecumu, kurā jaušami pieslēdzas smadzeņu darbība, Vērsis liks pie intelektuālo spēļu galda. No šī tēta noteikti var iemācīties māku pastāvēt par savu viedokli un prasmi katru, pat neciešamāko, argumentu vai aizrādījumu pasniegt ar sulīgu humoru.Tētis, uz kuru vienmēr varēs paļauties. 

Foto: Dana Romaņuka

Dvīņi
Lai arī pēc dabas atvērtas un komunikablas būtnes, Dvīņu tēti sevi daudz vairāk veltīs darbam, draugiem un citām ārpus mājas aktivitātēm, nekā bērniem. Labā ziņa tajā visā, ka tad, kad laiks bērnam tiks izbrīvēts – tas būs jautrībām un aktivitātēm piepildīts. Šis tētis viegli ļausies piedzīvojumiem un rotaļām kopā ar bērnu, labprāt draudzēsies ar bērna draugu vecākiem, kaimiņu bērnu vecākiem un visādiem citiem. Svarīgi, lai tajā visā pastāv iespēja parunāt. To Dvīņu tētis nenogurdināts darīs par savu bērnu. Viss pagalms zinās par Dvīņa bērna sasniegumiem. Grāmatu lasīšana un spēles, kurās iespējams uzzināt kaut ko jaunu, būs Dvīņu tēta mīļākās nodarbes. Vakara pasaciņas lasītājs visā savā krāšņumā. Agri  iemācīs savam bērnam burtu veidoto pasauli. Jāatzīst, ka neko dižs klausītājs viņš nebūs. Ja vien Dvīņu tētis nebūs saņēmis pretim tik pat runātīgu mantinieku, nāksies daudz viņā klausīties. 

Vēzis
Tētis ar visgarākajām un siltākajām rokām. Pilns komplekts rūpju un mīļuma. Tētim Vēzim pilnīgi droši var uzticēt mainīt pamperus un bērnu sagatavot skolai. Viss tiks izdarīts ar rūpību un gādību. Nenoliedzami savu daļu laika veltīs darbam un mājas sakopšanai, taču domas par bērnu labsajūtu no galvas neizmuks nekad.

Tētis ar visgarākajām un siltākajām rokām.

Vispirms padomās par bērnu,  pēc tam par darbu. Brīvdienas  un katru brīvo mirkli labprāt pavadīs harmoniskā mierā raugoties uz to, kā bērns aug, labprāt pagulēs tuvumā, lai noraudzītos mazo roku un acu kustībās. Aizrautīgas aktivitātes gan nē, to Vēzis atstās draugu (tikai labu) ziņā.  Un par draudzību runājot, šis bērnam varētu būt viens no labākajiem un uzticamākajiem draugiem. Ja vien būs gana atklāts pret sevi un spēs atvērties arī bērniem.

Lauva
Pats gaužām pašpārliecināts un švītīgs būdams, Lauva tētis būs prasīgs arī pret savu atvasi. Pieprasījums pēc kārtības un atbildības sajūtas augs līdz ar bērnu pašu. Šis tētis mācīs bērnam izteiksmīgu stāju un pārliecību katrā situācijā. Darīs visu iespējamo, lai viņam būtu iemesls lepoties ar savu bērnu.  Atsevišķos gadījumos, leposies ar pašu faktu vien, ka redz – tas ir mans bērns. Lauvas tēti, īpaši savus dēlus pasaulei pasniegs kā varoņdarbus. Kas nu ir droši – Lauva darīs visu iespējamo, lai nepieviltu savu bērnu un mācīs turēt godā savus vecākus. Dzīve šim tētim var iet apkārt līkločos, taču atbildības un pienākuma sajūta pret bērnu vienmēr spīdēs kā saules stari caur mākoņu sāniem. Aizrautīgs rotaļu biedrs, ar izdomu un aizrautību piedalīsies visās bērnu ballītēs. To labprāt nelaidīs garām arī tad, kad bērni jau būs paaugušies.

Reklāma
Reklāma

Jaunava
Nekādu izteiksmīgu un sulīgu ņemšanos ar bērniem no šī tēta nesagaidīsi, taču bērnam tiks pievērsta niansēta uzmanība. Ar zīdaini galā labāks tiks jebkuras Zodiaka  zīmes mamma, tikai ne  tētis Jaunava. Lai vai kā gribētu, lai bērns ir tīrs, kluss un kārtīgi gulētu savā gultiņā, nezinās no kuras puses pieiet un kā apčubināt. Vieglāk ies ar bērniem, kas jau māk diskutēt un kaut ko spriest. Tad tētim Jaunavai nebūs interesantākas nodarbes ar bērnu kā apmainīties viedokļiem, risināt mīklas, spēlēt spēles, kurās smadzeņu darbībai un taktikai galvenā loma. Te bērns būs drošās rokās intelektuālās attīstības ziņā. Pēc savas dabas intraverti, tādēļ mīlestība pret savu bērnu tētim, kas dzimis Jaunavas zīmē, mīt aiz biezās ādas slāņa. Taču tā ir pamatīga.

Lepns, ka esmu tētis! Foto: mammamuntetiem.lv

Svari
Tētis, kurš dzimis Svaru zīmē, rūpēsies par bērna labsajūtu katrā situācijā, kurā viņš kāju sper. Ja bērnu starpā izcēlies strīds vai domstarpības pakāpušās uz augstākiem pakāpieniem, Svaru tētis labprāt piedalīsies,lai ar savu prasmīgo diplomāta spēju izlīdzinātu visus grubuļus un ieviestu skaidrību. Lai gan par savu bērnu viņš rūpēs līdz pēdējam, strīdīgā momentā iestāsies par taisnīgiem mēriem, neskatoties kura bērna labā tiks lēmums. Labprāt iesaistīsies rotaļās un nodarbēs kopā ar bērnu, ja vien nebūs pieaugušo dzīves darīšanām pārņemts. Viņam taču jārūpējas  par visiem un visām.

Skorpions
Skorpionu tētis, teju kā Skorpionu karalis – sūrs, vīrišķīgs un spēcīgs.  Savu pirmatnējo enerģiju viņš nepakautrēsies izpaust bērnu virzienā, ja vien tas nepieciešams disciplīnas un kārtības audzināšanā. Runāt pretim bezjēdzīgi. Ja kaut ko ieņēmis savā galvā kā pareizu, pat vilciena sastāv to nespēs nonest no sliedēm. Kamēr bērns mazs, ar Skorpionu tēti būs viegli, jo mīlestība un gādība tam krietnos apmēros. Tiklīdz bērns sāks spert soļus un izpaust domas – jārēķinās, ka tētim būs viedoklis. Ne vienmēr izprotams, taču tētis ar dziļām, spēcīgām jūtām pret savām atvasēm. Vienmēr gribēs, un darīs  visu iespējamo, lai būtu blakus saviem bērniem.

Strēlnieks
Tētis Strēlnieks priecāsies par katru bērnu, kā par jaunu rotaļlietu savā teritorijā. Ar dzīvespriecīgu mīlestību un nestādināmu optimismu, viņš rūpēsies par bērnu jau no mazas kājas. Te gan jārēķinās,ka tās rūpes un ņemšanās ap bērnu, būs periodiskas – garastāvoklis mainīsies, kā vēja virziens.

Ar dzīvespriecīgu mīlestību un nestādināmu optimismu, viņš rūpēsies par bērnu jau no mazas kājas.

Par katru bērna panākumu Strēlnieks priecāsies kā par savējo, uzmundrinās, labprāt parunāsies ar bērnu par dzīvi un sajūtām. Ar nepacietību gaidīs,kad bērns kļūs pieaudzis un patstāvīgs, lai dotos kopīgos piedzīvojumus, ceļojumos, dalītos iespaidos. Ar pieaugušu bērnu Strēlnieks tētis sadzīvos kā ar savu labāko draugu.

Mežāzis
Tētis – klasika. Pret savu bērnu izturēsies ar lielu atbildības sajūtu, mācīs pieklājību, labu uzvedību un sekmēs teicamu mācību procesu. Tētim Mežāzim šķiet, ka viņš zin kā jābūt pareizi un ka sir vislabāk viņa bērnam. Un kā likums, viņaprāt, neko no tā nesaprot ne skolas ne augstskolas, tādēļ tajās tēti Mežāzi varēs sastapt bieži. Savu dalību bērna dzīve redzēs tikai no tā brīža, kad bērnam kaut kas jāsāk mācīt. Auklēšanās un dibenu mazgāšana var notikt tikai izņēmuma kārtā, taču uzticēt bērnus viņam var. Ja vien darba lietas nebūs pārņēmušas viņa prātu, ar bērnu viss būs kārtībā.

Ūdensvīrs
Aizrautīgs un vienmēr priecīgs par visu, kas notiek bērna pasaulē. Ūdensvīrs mīl būt kopā ar bērnu, izbaudīt katra bērna  vecuma īpatnības. Vienmēr izdomās, ko ar bērnu darīt, ja būs ar viņu palicis divatā. Ūdensvīrs tētis mācīs bērniem atbildību, kārtību un pienākuma apziņu, taču galvenokārt tādēļ, ka uzskata, ka tas ir viņa pienākums. Kad jau bērns celsies savās kājās un sāks veidot savus uzskatus, Ūdensvīrs tētis mierā neliksies – pilinās savu taisnību pa kripatiņai vien. Diskusijās vienmēr paturēs pēdējo vārdu, kurš pilns ar viņa pārliecību. Bērniem lieliska iespēja mācīties diplomātiju un to, kā darīt nevajag.

Zivis
Kluss un jūtīgs tētis. Mīl paņemt bērnus azotē un paturēt cieši pie savas sirds. Ja vien pats nebūs pārņemts ar savu emociju iztirzāšanu, labprāt laiku pavadīs kopā ar bērnu. Viņam svarīgi, kā bērns jūtās, kāda ir viņa attieksme pret notiekošo un vēlme piedalīties. Zivs tētis bērnam palīdzēs izvēlēties to virzienu, kurā attīstīt savas prasmes un talantus, radinās pie sabiedriskās dzīves. Tētis, kas dzimis Zivs zīmē,bērnam būs uzticams draugs un sabiedrotais katrā vecumā, labprāt dalīsies savās pārdomās un sajūtās. Tikai ar to, ka viņš tāds ir, spēcīga emocionālā nabas saite ar bērnu garantēta ilgam mūžam.


Rakstu sagatavoja astroloģe Rita Riekstiņa
Kontakti: rita.riekstina@gmail.com; 29126284