Jādzer daudz, bet negribas? Idejas, kā sev iestāstīt, ka ūdens nav parasts ūdens

Vai ikdienā, īpaši karstā laikā, jādzer daudz ūdens? Jā – šādi visticamāk atbildēs ikviens aptaujātais. Bet... Izrādās ir cilvēki, kuri nespēj dzert vienkāršu ūdeni. Labāk tēju, kafiju, limonādes. Kā sevi apmānīt, lai ūdens šķistu tīkams dzēriens? 

Ūdenim vari pievienot kādas ogas, piemēram, ķiršus!

FOTO: Agnis Šmits

Ūdenim vari pievienot kādas ogas, piemēram, ķiršus!

1. Dzer no skaistiem traukiem!

Patiešām – daudz ūdens var izdzert, ja tas ieliets glāzē, ko patīkami turēt rokās un ja, no tās dzerot, sajūties īpaši. Tāpat var nostrādāt, ja ūdeni pildi glāzē nevis pa taisno no krāna, bet ielej kādā krūkā vai māla krūzē. 

 

2. Ūdens pudelīte, kas visur līdzi.

Ja esi no steidzīgajiem un aizņemtajiem cilvēkiem un ikdienā nespēj atcerēties par ūdens dzeršanu, ielej to ūdens pudelē. Līdz ar to ūdeni ne tikai būs parocīgi nēsāt visur līdzi, bet arī vieglāk būs kontrolēt, vai izdzer to pietiekamā daudzumā. 

 

3. Dzer ar salmiņu!

Šis padoms īpaši iedarbīgs bērniem, bet nostrādā arī pieaugušajiem, jo dzeršana ar salmiņu liekas “ekstra” jau no senām dienām.

 

4. Pagatavo ūdeni ar garšiņām!

Reklāma
Reklāma

Ūdens ar citronu vai laimu. Pagatavošana vienkārša – turi mājās un/vai darbā citronu vai laimu, no kura pa šķēlītei iemet ūdens glāzē. Ūdens vairs negaršos pēc ūdens, tāpēc varēsi izdzert lielāku apjomu.

Ūdens ar piparmētrām. Svaigas, smaržīgas piparmētras aug teju katrā mazdārziņā (ja ne tavā, tad kaimiņa dārziņā noteikti!), tāpēc dodies uz dārzu, lai saplūktu kādu buntīti (uz kaimiņa dārzu dodies tikai ar kaimiņa atļauju). Kad esi ticis pie piparmētrām, pievieno pa lapiņai savai ikdienas ūdens devai. Piparmētra ūdenim piešķirs patīkamu garšu un svaiguma sajūtu.

Ūdens ar gurķiem. Daudziem šķiet jocīgi, bet smalkos restorānos pasniedz ūdeni, kurā peld gurķa šķēle. Ja esi iemīļojis šādu garšu, nav nekādu problēmu tādu pagatavot arī mājās vai darbā. Vajag vien ūdeni un gurķi. 

Ūdens ar augļiem un ogām. Saber ūdenī sagrieztus augļus, piemēram, saldus ābolus, bumbierus, plūmes un ogas, vēlos ķiršus, avenes, kādu dzērveni. Paturi kādu mirkli, lai garšas sajaucas. Varī būt drošs, ka šāda limonāde tiks patērēta dubultā daudzumā. Vienu gan atceries – lai būtu veselīgāk, dzērienam nedrīkst pievienot cukuru.

Ūdens ar ledu. Ja tev nepatīk ūdens ar garšām, vari tajā iemest ledu, kas radīs patīkamu šķindēšanu. Nenoliedzami, ledu vai mest arī sagaršinātajā ūdenī. 

 

5. Ūdeni dzer stilīgie.

Jā, tieši tik vienkārši – ūdeni dzer stilīgie!

 

Saistītie raksti